Bursa de Spectacole

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), creată din nevoia festivalului de a acorda șanse tuturor artiștilor, operatorilor culturali, instituțiilor de spectacole sau rețelelor culturale să întâlnească producători importanți din întreaga lume. Prin evenimentele noastre, oferim participanților contextul ideal de a-și promova proiectele artistice și de a stabili parteneriate în domeniul artelor spectacolului.

Evoluția Bursei de Spectacole a fost spectaculoasă încă de la prima ediție organizată în 1997, devenind o importantă rețea culturală care mijlocește legătura dintre festivaluri și artiști, companii independente sau instituții de stat din domeniul artelor spectacolului. Anual, participanți din întreaga lume, reprezentând diverse organizații culturale (agenții de impresariat artistic, ONG-uri, instituții de stat, companii independente etc.), se întâlnesc la Sibiu pentru a stabili conexiuni și a realiza proiecte împreună.

În 2021, Bursa s-a desfășurat într-un format hibrid, combinând dimensiunea fizică și cea online, permițând astfel participanților din Sibiu să se conecteze cu cei care nu puteau călători și să fie împreună prin soluții digitale. Acest format a continuat în 2022, în timp ce Bursa a construit o punte între dimensiunea live și cea online și a creat un spațiu global pentru întâlniri și discuții în artele spectacolului.

În 2023, la cea de-a 26-a aniversare, Bursa a consolidat cooperarea globală între artiști, profesioniști și operatori culturali entuziaști. Formatul hibrid al acestei ediții a fost salutat de participanți și au avut loc dialoguri semnificative și utile într-un cadru care s-a concentrat zilnic pe fiecare categorie de participanți.

Află mai multe despre ediția din 2023 aici.