Cele rămase

Regia: Ofelia Popii
După „Troienele” și „ Hecuba” de Euripide
Asistenți regie: Alexandru Malaicu și Andrei Gîlcescu 
Lumini Dorin Părău
În distribuție: Andreea Ioana Stanciu, Crina Dumitrașcu, Emilia Ivan, Casian Ulici, Andreea Elena Gruber, Radu Costea/ Mihai Mocanu, Ana Dinu, Adrian Marian Nicodin
„Putem înțelege inutilitatea războiului doar simțind pierderile. Orgoliul, dorința de putere, lăcomia, oricare ar fi motivul declanșării unui război, a oricărui tip de violență, acesta devine mic și neimportant în momentul în care viața este pierdută. La finalul războiului nu există învingători, există doar suferință, pentru că lumea însăși a fost zdruncinată de violență. „Cele rămase” sunt ultimele femei, ultimele care pier suficient de târziu încât moartea să li se pară o variantă de preferat vieții. Ele pot fi ultimele femei troiene, ultimele femei dintr-o regiune bombardată din Siria, ultimele femei din Ucraina sau Israel, ultimele femei de pe pământ. 

Tema războiului este una foarte grea, mai ales pentru studenți atât de tineri, dar lumea violentă în care trăim se cere înțeleasă și doar înțelegând ce se întâmplă putem schimba ceva. E un spectacol dificil emoțional pentru studente și studenți, dar au reușit să facă față cu brio situațiilor dificile din text. Din tot sufletul: Bravo!” - Ofelia Popii.
Durata estimativă:50min
Data premierei:09-04-2023