Power of Diversity

POWER OF DIVERSITY este un proiect finanțat prin programul Europa Creativă și derulat în perioada 2015-2018.
Liderul de proiect – Aktionstheater PAN.OPTIKUM (Freiburg, Germania), a avut parteneri: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Promoción de la Ciudad de Las Palmas de Gran Canaria (Spania), Pikene pa Broen (Kirkenes, Norvegia), Bytomskie Centrum Kultury (Bytom, Polonia), Cyprian Kamil Norwid Theater (Jelenia Góra, Polonia), The Creative Foundation (Folkestone, Marea Britanie), The Corn Exchange Trust (Newbury, Marea Britanie), Gerhart Hauptmann-Theater Görlitz-Zittau (Görlitz, Germania), Passage Festival (Helsingør, Danemarca).

Principalul rezultat a fost crearea unei companii noi, alcătuite din tineri care au dobândit, pe parcursul celor trei ani, abilități artistice, tehnice, de comunicare și de lucru în echipă, care le-au influențat, celor mai mulți dintre ei, cariera profesională.
Produsul artistic final, spectacolul de mari dimensiuni, a fost realizat și prezentat ulterior, în cadrul unui turneu, în mai multe locații inedite din diverse orașe europene, gazde ale unor importante festivaluri. Astfel, tradiția teatrului de stradă a fost împărtășită mai multor publicuri-țintă, care au rămas impresionate de această formă foarte atractivă a artelor spectacolului și care au revenit, cu siguranță, în anii care au urmat, să asiste și la alte producții teatrale de acest gen. S-a estimat că producția finală a putut fi urmărită de peste 100.000 de persoane, pe toată durata turneului. O altă realizare remarcabilă a proiectului a fost lansarea cărții ”Power of Diversity – The Crossing Lines Project”, în limbile germană și engleză, publicată de prestigioasa editură Theater der Zeit, în 27 septembrie 2018.

Ultimul rezultat al proiectului, care dovedește cu prisosință sustenabilitatea acestuia pe termen lung, a reprezentat-o lansarea proiectului online „European Creative Lab”, pe timpul pandemiei de Covid-19, prin reactivarea rețelei de tineri formate încă din 2018, care a constat în întâlniri regulate, de tipul video-conferințelor găzduite pe platforma Zoom, cu scopul de a lucra, în echipă și individual, la mai multe activități digitale, în scopul menținerii unui tonus pozitiv și a păstrării conexiunilor create în interiorul grupului.

Mai multe informații aici: http://www.theater-panoptikum.de/2016/03/power-of-diversity/