spectacol
info

2014-02-15 20:00:00

VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ

de W. Shakespeare

 

REGIA: Bogdan Sărătean; ASISTENT REGIE: Maria Dușe, Patricia Natea; ÎN DISTRIBUȚIE: Ioan Paraschiv, Iulia Popa/ Cendana Trifan, Alexandra Roatiș, Paul Bondane, Corina Vişinescu/ Mihaela Săndulescu, Alexandra Ceaca, Andrada Grosu, Mihai Alexandru/ Claudiu Urse, Claudiu Fălămaș, Michael Paicu, Tudor Răileanu, Sebastian Dobrescu
durata aproximativă: 1h 45min / preţ bilet: 10 lei; redus: 5 lei

“Alt fel de emoţie a creat Bogdan Sărătean în Visul unei nopţi de vară cu studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Spectacolul mută feeria shakespeariană într-un mitic românesc, cu iele şi un Păcală multiplicat (meşterii). Sexualitatea abundă cu naturaleţe, detaliile unui universul amoros-casnic sînt fie picante (bătaia fetelor), fie lirice (cuplurile se stabilizează într-un ritual în care fetele spală picioarele bărbaţilor – se reinstaurează astfel ordinea lucrurilor, deranjată prin fuga în pădure). Regizorul nu a avut nicio reţinere în a pune orice în soundtrack-ul exclusiv românesc (doină, rock, şlagăre!) şi a creat astfel un material complex pentru improvizaţie, comic şi erotic deopotrivă. În vis, iubirea se dezbracă de pudoare, autocenzura se sfărîmă, iar imaginaţia zămişleşte dulci eresuri.” 

Oana Stoica – Dilema Veche, 11 iunie 2012
Data premierei: 20 octombrie 2011

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Gala Premiilor UNITER are loc în această seară la Craiova. Ofelia Popii și Marius Turdeanu nominalizați pentru rolurile din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Seară cu emoții astăzi pentru actorii Naționalului sibian Ofelia Popii și Marius Turdeanu, nominalizați la Gala Premiilor UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, respectiv „Cel mai bun actor în rol princip..

citeste tot articolul

TNRS redeschide spațiile de joc indoor. Spectacolele programate în aer liber se mută în interior. Programul actualizat septembrie - octombrie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu redeschide spațiile de joc indoor, miercuri, 9 septembrie 2020, cu o primă reprezentație a spectacolului „Steaua fără nume”, regia Florin Coșuleț. Programate inițial în aer liber,..

citeste tot articolul

Constantin Chiriac mulțumește echipei TNRS și instituțiilor partenere, pentru primele evenimente organizate în aer liber în acest an PROGRAM septembrie - octombrie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a prezentat în săptămâna care tocmai s-a încheiat nu mai puțin de 23 de evenimente atât online, cum sunt cele șase întâlniri cu actorii de la Secția Română și ..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link