Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu lansează platforma „Scena Digitală”, spațiu online dedicat vizionării spectacolelor de teatru, pe bază de bilet, în condiții de calitate H.D a sunetului și imaginii.

Scena Digitală TNRS aduce publicului spectacole noi, de teatru-film - special produse pentru difuzare în mediul online, dar și spectacole din repertoriul Naționalului sibian, înregistrate în anul 2020 și prelucrate în etapa de postproducție în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii.

Premierele online „Tom și Jerry”, regia Florin Piersic Jr., „LIVE”, regia Bobi Pricop, „Maternal”, regia Radu Nica, dar și mini-seria de teatru-film ce a avut premiera în cadrul #FITSonline „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu sunt primele patru spectacole special produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu pentru mediul digital, pe care publicul le va putea viziona online, pe TNRS – Scena Digitală. Alături de acestea alte șase titluri din repertoriul TNRS filmate în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii intră în programul TNRS – Scena Digitală.

Biletele pentru spectacolele difuzate pe TNRS – Scena Digitală au prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei și pot fi achiziționate de pe site-ul TNRS.

„Suntem alături de publicul nostru încă din perioada stării de urgență, când am difuzat online, gratuit, de luni până duminică, conferințele speciale FITS și TNRS, spectacole din reperoriul TNRS și nu numai, dar și povești, poezie și monoloage în interpretarea actorilor noștri. Am continuat cu o ediție online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu care a adus publicului 138 de spectacole și evenimente – multe dintre ele în premieră în România și totodată imposibil de prezentat pe vreo scenă din România din lipsa infrastructurii culturale și a resurselor materiale. Acest dar unic pe care îl facem publicului continuă până la finalul anului, când vom redifuza gratuit spectacolele și evenimentele din cadrul #FITSonline și vom relua totodată întâlnirile cu actorii TNRS care vor veni seară de seară, online, nu doar cu povești și poezie, ca până acum, dar și cu nuvele, momente umoristice sau fragmente din operele literare preferate. În același timp, activitatea de spectacole a teatrului are nevoie de continuitate, de aceea am gândit Scena Digitală, ca spațiu unde să putem prezenta spectacolele noastre, fie înregistrate, fie LIVE de pe scena TNRS - dar fără spectatori în sală. Toate spectacolele prezentate pe Scena Digitală sunt special produse pentru online, așa cum este cazul premierelor „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu, „Tom și Jerry”, regia Florin Piersic Jr. sau „LIVE”, regia Bobi Pricop, sau sunt înregistate, așa cum este cazul spectacolelor din repertoriu, în condiții de calitate foarte bună a sunetului și imaginii, pentru ca astfel spectatorii noștri care vor alege să cumpere bilete, să se bucure de o experiență plăcută. Sutele de mesaje care au venit de la spectatorii și prietenii noștri de pretutindeni, ne confirmă o dată în plus, că am reușit să ne adaptăm vremurilor și să rămânem alături de public, chiar și în această perioadă” Constantin Chiriac, Director general TNRS.

logo Constantin Chiriac - Foto credit TNRS, Rareș Helici