FOCUS
info

Teatrul Naţional de Operetă revine la Sibiu

14-Oct-2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în perioada 18 – 20 octombrie microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” continuă seria de evenimente de succes care au avut loc în cadrul turneului naţional la Sibiu. Aflaţi pentru a treia oară pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca”, artiştii Operetei vor susţine, în perioada 18 - 20 octombrie, trei spectacole: un Concert de Romanţe, un Concert de Arii şi Duete din Operete Celebre şi două reprezentaţii ale producţiei de operetă pentru copii „Cocoşelul neascultător”.

Microstagiunea va fi deschisă vineri, 18 octombrie, ora 19:00, cu spectacolul „Concert de Romanţe”, după orchestraţia lui Lucian Vlădescu, cu Mioara Manea-Arvunescu, Tina Munteanu, Ernest Fazekas şi Cătălin Petrescu. Înrudită cu liedul, romanţa este unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii uşoare româneşti, fiind definită ca „un cântec tânguios, o istorioară veche, în versuri naive”, iar textul său liric a fost asemănat unei mărturisiri directe, pe înţelesul tuturor. După 1848, romanţa ocupă un loc aparte în repertoriul lăutarilor, dar şi al teatrelor. Repertoriul abordat de soliştii Teatrului Naţional de Operetă va include creaţii clasice ale genului, precum: Dragoste, buruiană rea, Pe lângă plopii fără soţ, N-ai să ştii niciodată, Să-mi cânţi, cobzar şi multe altele. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 32,10 lei, respectiv 21,40 lei cu reducere.

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19:00, cu Concertul de Arii şi Duete din Operete. Evenimentul este prezentat sub bagheta maestrului George Balint, în compania soliştilor şi a orchestrei şi corului Teatrului Naţional de Operetă. Spectacolul muzical prezentat la Sibiu cuprinde selecţii din operetele unor compozitori celebri, precum Emmerich Kálmán (Silvia, Contesa Maritza, Prinţesa circului), Franz Lehár (Ţara surâsului), Francis Lopes (Secretul lui Marco Polo), Johann Strauss-fiul (Liliacul, Voievodul ţiganilor) şi se va încheia triumfal, cu un moment susţinut de către solişti, acompaniaţi de corul şi orchestra Operetei. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 32,10 lei, respectiv 21,40 lei cu reducere.

Trupa Teatrului Naţional de Operetă îşi va încheia programul din acest sezon cu o dublă reprezentaţie a spectacolului „Cocoşelul neascultător”, ce va avea loc duminică,  20 octombrie, de la orele 10:00, şi, respectiv, 12:00. „Cocoşelul neascultător” este una dintre cel mai cunoscute poveşti muzicale pentru copii, fiind jucată cu succes de aproape 50 de ani, în numeroase ţări din Europa şi din întreaga lume. Scrisă de actorul Ion Lucian şi transpusă pe muzica lui Constantin Ungureanu, piesa a intrat în repertoriul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, devenind unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul instituţiei, până în ziua de astăzi. Adresat copiilor şi părinţilor deopotrivă, spectacolul transmite o lecţie valoroasă privind responsabilitatea fiecăruia pentru faptele sale, indiferent de vârstă. O poveste despre puterea prieteniei adevărate, ilustrată prin aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul, care trec printr-o serie de încercări, din care se salvează doar cu ajutorul acestui nobil sentiment. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 10,70 lei, tarif unic.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro. 


  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

„Plecăm”, regia Krzysztof Warlikowski, în premieră națională sâmbătă la #FITSonline

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu difuzează online, pentru prima dată în România spectacolul „Plecăm”, în regia lui Krzysztof Warlikowski, producție Nowy Teatr Varșovia, spectacol în limba poloneză..

citeste tot articolul

Scena TNRS rămâne deschisă în mediul digital: TNRS prezintă toate spectacolele online, pe TNRS – Scena Digitală

În perioada în care Municipiul Sibiu va fi în scenariu roșu pentru incidența cazurilor de Covid 19, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mută activitatea de spectacole online pe TNRS – Scena Digitală și anunță ..

citeste tot articolul

Constantin Chiriac felicită și susține inițiativa „Mă gândesc la ea non-stop”

Dragă Monika, dragă George, Am aflat din presa locală despre inițiativa voastră de a redeschide spațiul cunoscut de toată lumea în Sibiu pentru însemnele de pe fațadă „Mă gândesc la ea non-stop&rdq..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link