FOCUS
info

Spectacolul "Solitaritate" va fi prezentat la Madrid şi Bruxelles în ianuarie 2015

16-Dec-2014

Spectacolul „Solitaritate”, creat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost invitat să susţină mai multe reprezentaţii în două importante teatre europene, în luna ianuarie 2015. La Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două spectacole, în 23 şi 24 ianuarie, iar la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

Spectacolul „Solitaritate” a fost prezentat în secțiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014, fiind nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei din acest an, care s-a dorit a fi una politică, curajoasă, care să celebreze democrația și diversitatea.

„Acuității perspectivei politice, autoarea Gianina Carbunariu îi adaugă relevanța teatrală, precum și un simț al ironiei mușcătoare ce nu ocolește nici un subiect, cu atât mai puțin simbolurile naționale. (...) Spectacolul lovește direct, just și în forță.”
Libération – 20 iulie 2014, România grandorii (grandorilor), René Solis

"Valoarea spectacolului rezidă în maniera în care datele concrete din realitate se transformă pe scenă într-un material exploziv. Dramaturg cu o ironie caustică, Cărbunariu atacă just și în forță. Punînd degetul pe rană, umorul său devastator aduce în prim plan propriile noastre contradicții de cetățeni europeni privilegiați.”
Les InRoks – 21 iulie 2014, “Solitaritate”, un portret necruțător al societății românești

„Teatrul Gianinei Cărbunariu este ireverențios. Iar atuul său este un sens al umorului și al autoderiziunii pe care autoarea îl distilează în fiecare replică. Râsul devine disonant și ne vorbește de fapt de o Românie care a trecut de la comunismul de fier la liberalismul banului.”
L’Humanite – 21 iulie 2014, MARIE-JOSÉ SIRACH, Vântul rău al capitalismului românesc

Turneu realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman
„Solitaritate” este o producție originală creată în cadrul proiectului Villes en Scène/CITIES ON STAGE, de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Folkteatern Göteborg, Odéon-Théâtre de l'Europe din Paris, Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, Teatro Stabile din Napoli, Teatro de La Abadía din Madrid și Le Festival d'Avignon. Proiectul CITIES ON STAGE este finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
galerie foto
This photo gallery has no pictures.
galerie foto
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

„LIVE”, regia Bobi Pricop, un spectacol inspirat de realitatea anului 2020 Premiera vineri, 24 iulie 2020, pe TNRS – Scena Digitală

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 24 iulie 2020, premiera spectacolului „LIVE”, regia Bobi Pricop, spectacol ce are la bază un text scris de dramaturgul Thomas Perle. Din distribuție fac parte actorii: Joha..

citeste tot articolul

Tom și Jerry 2.0 este un bun exercițiu de exorcizare a unor demoni care ne bântuie zilnic

Premiera filmului „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr. va avea loc miercuri, 15 iulie 2020, online, pe platforma TNRS – Scena Digitală. Filmul, ce are la bază piesa de teatru „Jerry și Tom”, de Rick Cleveland, &i..

citeste tot articolul

Filmul „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr. are premiera miercuri, 15 iulie 2020, pe TNRS – Scena Digitală

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă miercuri, 15 iulie 2020, pe platforma TNRS – Scena Digitală (https://www.tnrs.ro/scena-digitala), premiera filmului „Tom și Jerry 2.0”, adaptare după piesa de teatru „J..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link