FOCUS
info

Spectacolul "Solitaritate" va fi prezentat la Madrid şi Bruxelles în ianuarie 2015

16-Dec-2014

Spectacolul „Solitaritate”, creat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost invitat să susţină mai multe reprezentaţii în două importante teatre europene, în luna ianuarie 2015. La Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două spectacole, în 23 şi 24 ianuarie, iar la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

Spectacolul „Solitaritate” a fost prezentat în secțiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014, fiind nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei din acest an, care s-a dorit a fi una politică, curajoasă, care să celebreze democrația și diversitatea.

„Acuității perspectivei politice, autoarea Gianina Carbunariu îi adaugă relevanța teatrală, precum și un simț al ironiei mușcătoare ce nu ocolește nici un subiect, cu atât mai puțin simbolurile naționale. (...) Spectacolul lovește direct, just și în forță.”
Libération – 20 iulie 2014, România grandorii (grandorilor), René Solis

"Valoarea spectacolului rezidă în maniera în care datele concrete din realitate se transformă pe scenă într-un material exploziv. Dramaturg cu o ironie caustică, Cărbunariu atacă just și în forță. Punînd degetul pe rană, umorul său devastator aduce în prim plan propriile noastre contradicții de cetățeni europeni privilegiați.”
Les InRoks – 21 iulie 2014, “Solitaritate”, un portret necruțător al societății românești

„Teatrul Gianinei Cărbunariu este ireverențios. Iar atuul său este un sens al umorului și al autoderiziunii pe care autoarea îl distilează în fiecare replică. Râsul devine disonant și ne vorbește de fapt de o Românie care a trecut de la comunismul de fier la liberalismul banului.”
L’Humanite – 21 iulie 2014, MARIE-JOSÉ SIRACH, Vântul rău al capitalismului românesc

Turneu realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman
„Solitaritate” este o producție originală creată în cadrul proiectului Villes en Scène/CITIES ON STAGE, de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Folkteatern Göteborg, Odéon-Théâtre de l'Europe din Paris, Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, Teatro Stabile din Napoli, Teatro de La Abadía din Madrid și Le Festival d'Avignon. Proiectul CITIES ON STAGE este finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
galerie foto
This photo gallery has no pictures.
galerie foto
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și compania Autoklass, un parteneriat pentru comunitate

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și compania Autoklass au anunțat încheierea unui parteneriat strategic, care are obiectivul de a susține desfășurarea evenimentel..

citeste tot articolul

„AICI” - despre geografii ale libertății, în cel mai recent performance în premieră la TNRS

7 tineri talentați explorează sensurile libertății alături de artistul Motanu' în cea mai recentă premieră în parteneriat cu TNRS, „AICI”. Sâmbătă, 17 iulie 2021, a avut loc premiera performance-ului coordonat de Bob..

citeste tot articolul

„Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, în august, pe scena Naționalului sibian. Alte patru producții TNRS îi așteaptă pe iubitorii de teatru în aceeași perioadă

Cinci dintre cele mai apreciate producții ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) – „Faust”, „Mici crime conjugale”, „Povestea prințesei deocheate”, „De cealaltă par..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link