FOCUS
info

Regizorii Andreea și Andrei Grosu și celebra piesă a americanului Edward Albee – „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

15-Oct-2019

Pe 19 și 20 octombrie, Festivalul Național de Teatru prezintă „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regizat de Andreea și Andrei Grosu la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Ce are special acest spectacol, vă întrebați? E simplu, spun soții Grosu: oamenii. Și mai e și timpul. O perioadă de lucru mai liniștită, pe îndelete. „Fără agitația din București care îți fură timp la tot pasul”.

Andrei și Andreea Grosu sunt conștienți că au realizat un spectacol aparte prin simplitatea cu care au ales să trateze textul, o cale care nu e deloc ușoară – e un act de curaj care presupune „claritate, un lucru intens, curat și foarte atent”. Așteptau de mult să monteze celebra piesă a lui Edward Albee, iar când au primit invitația de la teatrul din Sibiu au știut că acesta este momentul. A mai fost, desigur, și bucuria întâlnirii cu marii noștri actori de la Teatrul Național „Radu Stanca”: „Ne-am bucurat să ne întâlnim cu Ofelia Popii și Marius Turdeanu. Eram îndrăgostiți de ei de multă vreme”.

Vestea că spectacolul a fost selectat în FNT a fost primită cu multă bucurie: „E Festivalul Național de Teatru, cine zice că nu se bucură când e selecționat minte. Toți ne dorim să aparținem unei mișcări care a reprezentat mereu calitatea în teatru. Toți avem nevoie de confirmări și de semne de apreciere. Festivalul e un moment foarte important și pentru public, și pentru artiști. Se sărbătorește teatrul, e ca o mare petrecere unde te întâlnești cu toți prietenii și povestești lucrurile pe care le-ai făcut în timpul anului. E necesar să celebrăm ceva ce iubim atât de mult. E necesar să vedem ce se lucrează în toată țara, putem să vedem ce au făcut colegii în celelalte părți ale țării și asta înseamnă foarte mult pentru noi”.

Andreea și Andrei Grosu au înființat și conduc și Unteatru, unul dintre cele mai apreciat spații teatrale independente din București și din România. Mai au ei timp să monteze pe la Sibiu, pe la Brăila („Before Breakfast”, de Eugene O’Neill, montat de ei la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, este de asemenea selectat în FNT 2019 și se va juca la Unteatru, pe 21 octombrie, de la orele 18.00 și respectiv 21.00)? „Lucrăm foarte mult, am lucrat anul trecut fără nicio pauză, iar anul ăsta se anunță și el destul de plin. Datorită unei echipe minunate, Unteatru merge și fără prezența noastră fizică acolo, așa că avem libertatea de a lucra și în alte teatre. Cam așa s-a întâmplat și cu Sibiul, am lipsit aproape trei luni și totul a fost perfect. Cât despre noi proiecte, veți afla curând.”

Andreea și Andrei și-au propus să vadă cât mai multe spectacole în FNT, și din țară și din străinătate, pentru că – spun soții Grosu (și spun bine) – „e momentul în care îți faci timp să vezi ceva în fiecare seară, e atmosfera festivalului care nu te lasă să stai acasă”.
Site-ul www.fnt.ro vă prezintă o serie de articole-invitații la spectacolele selectate în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (18-27 octombrie, București). Puteți vedea aici selecția oficială a spectacolelor din festival. Aflați aici mai multe detalii despre spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, care se va juca în cadrul FNT 2019 pe 19 și 20 octombrie, de la orele 20.30 și respectiv 18.30, la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu”.

„Toți avem nevoie de confirmări și de semne de apreciere. Festivalul e un moment foarte important și pentru public, și pentru artiști. Se sărbătorește teatrul, e ca o mare petrecere unde te întâlnești cu toți prietenii și povestești lucrurile pe care le-ai făcut în timpul anului.”
Andreea și Andrei Grosu, regizori
BILETELE PENTRU SPECTACOLUL „CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF” SUNT DISPONIBILE AICI.
CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF?
De Edward Albee
Traducerea : Ionuț Grama
Distribuția :
Martha: Ofelia Popii
George: Marius Turdeanu
Nick: Alin Turcu
Honey: Cezara Crețu
Regia : Andrei & Andreea Grosu
Scenografia : Vladimir Turturică
Durata: 1 h 50 min (fără pauză)
Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu
Spectacol cu traducere în limba engleză
Nerecomandat persoanelor sub 12 ani
Fotografii: Adi Bulboacă

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Gala Premiilor UNITER are loc în această seară la Craiova. Ofelia Popii și Marius Turdeanu nominalizați pentru rolurile din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Seară cu emoții astăzi pentru actorii Naționalului sibian Ofelia Popii și Marius Turdeanu, nominalizați la Gala Premiilor UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, respectiv „Cel mai bun actor în rol princip..

citeste tot articolul

TNRS redeschide spațiile de joc indoor. Spectacolele programate în aer liber se mută în interior. Programul actualizat septembrie - octombrie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu redeschide spațiile de joc indoor, miercuri, 9 septembrie 2020, cu o primă reprezentație a spectacolului „Steaua fără nume”, regia Florin Coșuleț. Programate inițial în aer liber,..

citeste tot articolul

Constantin Chiriac mulțumește echipei TNRS și instituțiilor partenere, pentru primele evenimente organizate în aer liber în acest an PROGRAM septembrie - octombrie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a prezentat în săptămâna care tocmai s-a încheiat nu mai puțin de 23 de evenimente atât online, cum sunt cele șase întâlniri cu actorii de la Secția Română și ..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link