FOCUS
info

„O zi de vară”, regia Ofelia Popii - prima premieră din 2021 pe scena TNRS

10-Feb-2021

Prima premieră la scenă a Naționalului sibian, „O zi de vară”, marchează proiectul regizoral de debut al Ofeliei Popii pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Spectacolul, care îi are în distribuție pe Ciprian Scurtea și Adrian Matioc, are la bază textul semnat de celebrul dramaturg Sławomir Mrożek. Tot Ofelia Popii a semnat și versiunea de film a aceleiași piese, „Cea mai frumoasă zi”, pe care publicul o poate urmări oricând pe TNRS - Scena Digitală, începând din 1 februarie 2021. 

Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filozofică?) vecină cu tragicomedia propusă de spectacolul Ofeliei Popii ne invită să descoperim în fericirea împărtășită prin acte de bunătate și sacrificiu poate singura formă de a ne salva și de a aprecia frumusețea propriei vieți.

Spectacolul va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 19:00, la TNRS - Sala Mare.


„Îmi era dor de adrenalina spectacolului live, de emoție, de reacțiile publicului. Fac parte din viața noastră, ca actori. Teatrul se întâmplă „aici” și „acum”. Să ne vedem cu bine în sălile de spectacol!

Ofelia Popii este una dintre cele mai importante actrițe din România. Performanțele sale actoricești le-a transferat și posturii de regizor. Cred că eu și Adi am reușit să ținem pasul cu ea și am creat o bijuterie de spectacol.” -  Ciprian Scurtea, actor TNRS

„Meseria noastră e legată de scenă. De relația directă cu spectatorul. Suntem dependenți de reacția lui, de zâmbetul lui, de respirația lui. Prin urmare, deși sunt foarte mândru de versiunea filmică a spectacolului, premiera cu public vine ca o eliberare. Ca o reîntoarcere acasă.

Muncesc umăr la umăr cu Ofelia din 2003. Suntem colegi și prieteni. E o actriță colosală și un partener de scenă minunat. Prin urmare, e o bucurie să fiu părtaș la prima ei încercare ca regizor. Știu că e foarte greu ca din „cel ce se implică” să devii „cel care implică”, dar ea reușește, cu simplitate, cu umor și cu har să-și asume și acest rol. Sunt convins că o să vă placă și vouă.” - Adrian Matioc, actor TNRS 


Biletele pot fi achiziționate fie online de pe platforma Entertix, fie în seara spectacolului, în limita locurilor disponibile, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.
Foto credit: TNRS, Adrian Bulboacă

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

„Femei” și „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală!

Premierele Scenei Digitale din luna martie completează repertoriul online propus de Naționalul sibian cu două noi producții: „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, și „Zeul carnagiului”, în regia lui Bogdan Sărătean..

citeste tot articolul

„Orhidee”, de Pippo Delbono, este cadoul lunii martie pentru abonații Scenei Digitale!

Abonații Scenei Digitale se pot bucura în luna martie de un nou spectacol gratuit oferit de TNRS: „Orhidee”, de Pippo Delbono. Creator nonconformist al scenei internaționale contemporane, Pippo Delbono s-a impus în î..

citeste tot articolul

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost onorat de Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, cu o vizită oficială

Întâlnirea din 24 februarie dintre Constantin Chiriac și Excelența Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a prilejuit o serie de discuții centrate, în special, pe impactul FITS la nivel internaț..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link