FOCUS
info

O săptămână cu vești extraordinare TNRS și FITS 2021, în așteptarea Zilei Mondiale a Teatrului

25-Mar-2021

Însemnele Înaltului Patronaj al Președintelui României ajung la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia ediției din 2021, deja o continuare a tradiției de instituire. Anul acesta, FITS se va desfășura în perioada 20 - 29 august, tocmai pentru ca publicul să se poată bucura de spectacole indoor și outdoor, în regim fizic și hibrid. Producțiile vor fi jucate fie pe scenele din Sibiu, fie pe scenele teatrelor în care au fost create. Scena Digitală, platforma oficială de streaming FITS, va transmite spectacolele ÎN DIRECT.  La acestea se vor adăuga spectacole online înregistrate în prealabil, special adaptate pentru mediul digital, precum și spectacole care pot oferi posibilitatea experienței VR celor care au acasă gadget-urile necesare.


„Mulțumesc președintelui României pentru Înaltul Patronaj, Primăriei și Consiliului Local al Sibiului, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Institutului Cultural Român, tuturor sponsorilor, institutelor culturale, ambasadelor, partenerilor care fac posibil acest mare eveniment. Suntem bucuroși că suntem împreună și că am reușit, iată, după mai bine de un an de închisoare lăuntrică, să continuăm acest miracol al dialogului și al comunicării. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu vine cu o provocare: haideți să construim împreună speranța!”


„Sunt emoționat și fericit pentru ocazia zilei care sărbătorește ceea ce înseamnă miracolul teatrului, al artelor spectacolului - probabil cea mai trecătoare formulă de artă, dar și cea mai fierbinte în același timp, pentru că fără această emoție a întâlnirii a respirării împreună, a temperaturii în care se întâmplă comunicarea și creația, probabil că nu ar mai avea rost această minune care este teatru, care este dansul, care este muzica, care este formula hibridă dintre toate cele pe care le-am menționat. Vreau să fac o plecăciune în fața tuturor celor care fac posibil acest eveniment. […] La mulți ani tuturor creatorilor și fie ca această îmbrățișare uriașă pe care Festivalul, Teatrul Național, Bursa de Spectacole, Școala doctorală, tot ce am creat aici la Sibiu, să fie primit și să fie răspândit așa cum se cuvine!” - Constantin Chiriac, Președinte Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Director General Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu


Foto credit: Sebastian Marcovici

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști.
Preselecții în perioada 8 aprilie - 3 mai 2021

LIBERTY (https://artreach.biz/liberty-eu/), printre cele mai actuale proiecte europene în care este implicat Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, finanțat prin Programul Europa Creativă, aduce în atenția tinerilor cu ..

citeste tot articolul

Secțiunea de spectacole-lectură „Virgil Flonda” - Program aprilie 2021

Miercuri, 7 aprilie 2021 Ora 19:00 „Ispita Cioran” - o autobiografie poetică după viața și opera lui Emil Cioran Cu Mariana Mihu-Plier, Raluca Iani și Marius Turdeanu Spectacol-lectură coordonat de actrița Mariana Mih..

citeste tot articolul

ACTORI.SB.ONLINE - DARURI TEATRALE - program aprilie 2021

Un nou format „Actori.SB.Online - Daruri teatrale” din aprilie! Povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele noastre vor fi prezentate în fiecare marți ș..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link