FOCUS
info

Noel Witts, Profesor Emerit de Artele Spectacolului, al Leeds Beckett University, a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână.

23-Nov-2020

Noel Witts, profesor al Leeds Beckett University, a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediție. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversații Culturale”, în cadrul FITS, o serie de interviuri live cu invitații festivalului, publicate de FITS cu sprijinul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală. Constantin Chiriac, președintele FITS și întreaga echipă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole de la Sibiu și Programului de Voluntariat, sunt alături de familia îndurerată și transmit un ultim omagiu celui care a fost prieten al Sibiului, timp de 27 de ani.


„În numele întregii echipe a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole și Programului de Voluntariat, aduc un ultim omagiu profesorului universitar de origine britanică Noel Witts, care a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână. Noel Witts a fost profesor eminent, un mare prieten al festivalului, un mare cărturar și un mare promotor al culturii britanice și europene! A fost un maestru al dialogului și al construcției! Vom continua Conversațiile Culturale în memoria lui și invităm Universitatea din Leeds să desemneze un vrednic continuator! Îi dorim drum cu lumină! Memoria lui va rămâne mereu în sufletul nostru!” Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS


Noel Witts a fost profesor la Leeds Beckett University, director al Arts Interlink Consultants, Londra, Marea Britanie, membru al Comitetului de Instruire al Institutului Internațional de Teatru și membru al Comitetului Regatului Unit al Institutului Internațional de Teatru. În anul 1992 a avut primul contact cu România, în cadrul cercetărilor pentru documentarul BBC „Ceaușescu’s Court Jesters – Romanian Theatre”. Din 1994 a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Bursei de Spectacole de la Sibiu.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mulțumește, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, artiștilor și iubitorilor de teatru de pretutindeni.

„În numele Teatrului Național «Radu Stanca», al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Bursei de Spectacole și al tuturor structurilor generate de FITS, precum și în numele meu, ca actor și profesor, do..

citeste tot articolul

Recitaluri omagiale din opera poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, oferite de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

În 14, 15 și 16 ianuarie, de la ora 20:00, Naționalul sibian celebrează online Ziua Culturii Naționale pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/TNRSS), canalul de YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCxpILuYKiotH2aj0IJUoLJw) și ..

citeste tot articolul

„Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” - spectacolul-lectură în memoria lui Valentin Nicolau. Un spectacol despre speranță și așteptarea vindecării

Miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aduc un omagiu scriitorului și fondatorului Editurii Nemira, Valentin Nicolau (1960 – 2015), prin pre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link