FOCUS
info

Naționalul sibian și FITS încheie anul cu peste 67 de evenimente

30-Nov-2020

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu oferă publicului, în format digital, în ultima lună din acest an peste 67 de evenimente: spectacole de teatru, dans, concerte, filme, spectacole outdoor sau conferințe speciale. Evenimentele vor fi transmise pe canalele de comunicare online ale TNRS și FITS de luni până duminică. 

TNRS – Scena Digitală: „Maternal” și alte cinci titluri din repertoriul TNRS 
Demersul susținut de digitalizare a celor mai importante producții TNRS continuă și în decembrie. Astfel, spectatorii Naționalului sibian sunt invitați să urmărească în format high definition, pe lângă spectacolele deja existente în programele lunilor anterioare, „Maternal”, spectacol semnat de Radu Nica, pe baza textului scris de Alexandra Badea. Incisiv și problematic prin mizele etice ridicate, producția sibiană ilustrează actele imorale petrecute între zidurile orfelinatelor din România, în încercarea de a denunța o realitate monstruoasă pe care preferăm să o ignorăm. Inspirat din mărturiile celor care au trecut prin experiența orfelinatelor, textul semnat de Alexandra Badea, multipremiata autoare de origine română, marchează o mărturie dureroasă a unei societăți care se complace în non-acțiune, fără să-și conștientizeze degradarea accelerată. „Maternal” – un spectacol necesar care, cu siguranță, va stârni un dialog necesar. „Maternal” va fi difuzat pe Scena Digitală în 30 noiembrie și 1, 19 și 26 decembrie. Spectacolul este în limba română, cu subtitrare în engleză. Biletele pot fi cumpărate de aici: https://www.tnrs.ro/program. Alte cinci titluri din repertoriul TNRS vor fi difuzate în luna decembrie pe TNRS – Scena Digital: „Opinia Publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „LIVE”, regia Bobi Pricop, „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., „Felii”, un spectacol de Lia Bugnar cu Ofelia Popii și „Moroi”, regia Alexandru Dabija” 


FITS online: ultima lună de difuzări online 
FITS se achită de promisiunea făcută publicului său, continuând în decembrie, timp de 4 zile pe săptămână, seria redifuzărilor gratuite de evenimente găzduite în cadrul ediției 2020. Cea de-a șasea – și ultima – lună a redifuzărilor gratuite își încheie periplul prin universul teatrului și al artelor spectacolului în format digital cu o serie de nume marcante ale scenei contemporane: Eugenio Barba, Jan Lauwers, Guo Xiaonan, Gigi Căciuleanu, Eimuntas Nekrošius și mulți alții. Evenimentele sunt difuzate gratuit în fiecare sâmbătă, duminică, luni și marți din luna decembrie, exclusiv pe site-ul: https://www.sibfest.ro/fits-online. 

Actori.SB.Online – Daruri tetrale: Marian Râlea, Marius Turdeanu, Horia Fedorca, Anca Cipariu, Cristina Ragos, Ali Deac, Pali Vecsei și Johanna Adam sunt actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu pe care publicul îi poate vedea în seria „Actori.SB.Online – Daruri teatrale” în perioada 30 noiembrie –  4 decembrie. Momentele de umor, recitualurile de poezie, serile cu povești sau scenele din spectacolele TNRS care fac parte din această serie sunt difuzate gratuit online, pe pagina de Facebook TNRS, canalul de YouTube al teatrului și site-ul TNRS. 


„Am reușit în acest an să fim alături de publicul nostru încă din perioada stării de urgență decretată de autorități la începutul anului. Ne-am reinvetat și regândit activitatea astfel încât spectatorii noștri care altă dată umpleau în număr atât de mare sălile de spectacole să aibă posibilitatea de a se bucura online de spectacolele TNRS și FITS. Considerăm că cifrele absolut uluitoare de audiență online pe care le-am înregistrat în acest an sunt o confirmare a faptului că publicul a apreciat oferta noastră culturală. Continuăm să ducem lucrurile mai departe, continuăm efortul de digitalizare a repertoriului curent, dar și producția de noi spectacole pentru mediul digital și suntem convinși că surprizele pe care le pregătim publicului vor fi pe placul tuturor” Constantin Chiriac, director general TNRS 


PROGRAM TNRS - SCENA DIGITALĂ
30 NOIEMBRIE – 1 IANUARIE 2021„Maternal”, de Alexandra Badea 
Regia Radu Nica

30 noiembrie, 1 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Opinia publică”, de Aurel Baranga
Regia Theodor-Cristian Popescu

2, 3, 4 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„LIVE”, de Thomas Perle
Regia Bobi Pricop

9, 10, 11 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Tom și Jerry 2.0”, adaptare după Rick Cleveland
Regia Florin Piersic Jr.

16, 17, 18 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Maternal”, de Alexandra Badea 
Regia Radu Nica

19 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Felii”, un spectacol de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii
23, 24, 25 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Maternal”, de Alexandra Badea 
Regia Radu Nica

26 decembrie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei

„Moroi”, texte de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea
Regia Alexandru Dabija

30, 31 decembrie și 1 ianuarie, ora 19:00
Preț bilet: 30 de lei
Disponibil între orele 19:00-07:00

PROGRAM ACTORI.SB.ONLINE - DARURI TEATRALE
30 noiembrie – 4 decembrie 2020


Luni, 30 noiembrie, 2020
Ora 21:00
„Povești de Sfântul Andrei”, cu Marian Râlea
 
Marți, 1 decembrie 2020
Ora 21:00
„La taifas cu Vandalla”, de și cu Marius Turdeanu
 
Miercuri, 2 decembrie 2020
Ora 21:00
„Povestea lui Moș Nicolae”, cu Horia Fedorca
 Ora 21:30 
Monologul personajului Julie din ”norway.today”, de Igor Bauersima, cu Anca Cipariu


Joi, 3 decembrie 2020
Ora 21:00
„Adio Nuielușe!” de Cristina Donovici și Alex Donovici, cu Cristina Ragos
Ora 21:30
Monologul personajului Greg din „Reasons to be Pretty“ de Neil LaBute, cu Ali Deac

Vineri, 4 decembrie 2020
Ora 21:00
„În căutarea lui Moș Nicolae”, de Cristina Donovici, cu Pali Vecsei
Ora 21:30
Monologul profesoarei din „Märtyrer” de Marius von Mayenburg, cu Johanna Adam

Foto cover: TNRS, Dan Șușa

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mulțumește, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, artiștilor și iubitorilor de teatru de pretutindeni.

„În numele Teatrului Național «Radu Stanca», al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Bursei de Spectacole și al tuturor structurilor generate de FITS, precum și în numele meu, ca actor și profesor, do..

citeste tot articolul

Recitaluri omagiale din opera poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, oferite de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

În 14, 15 și 16 ianuarie, de la ora 20:00, Naționalul sibian celebrează online Ziua Culturii Naționale pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/TNRSS), canalul de YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCxpILuYKiotH2aj0IJUoLJw) și ..

citeste tot articolul

„Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” - spectacolul-lectură în memoria lui Valentin Nicolau. Un spectacol despre speranță și așteptarea vindecării

Miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aduc un omagiu scriitorului și fondatorului Editurii Nemira, Valentin Nicolau (1960 – 2015), prin pre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link