FOCUS
info

La mulți ani, Ioana Blaga Frunzescu!

12-Nov-2019

Astăzi îi spunem la mulți ani actriței Ioana Blaga Frunzescu cunoscută publicului din spectacolele TNRS „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).

Ioana Blaga Frunzescu (n. 12 noiembrie 1968), pe lângă o licență în Actorie obținută în 1995 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere), are studii în Filologie, Psihologie și Management de proiecte și resurse umane. De asemenea, Ioana Blaga Frunzescu are un doctorat în Filologie, cu o teză de cercetare despre „Personajul feminin în teatrul și proza lui Ion Luca Caragiale”, susținută în 2010 în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și câteva volume literare sau eseistice: „Pseudo-aforisme” (Editura Etape, 2003), „Prelegeri neprotocolare” (Editura Casa Cărții de Știință, 2013), „Interioare. Exerciții de dezvoltare personală” (Editura Etape, 2012).


Totuși, o mare parte din activitatea Ioanei Blaga Frunzescu a vizat actoria de teatru, fiind distribuită în mai multe spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, precum „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).


Informații pe larg despre activitatea artistică a actriței Ioana Blaga Frunzescu sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu: www.tnrs.ro


  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

TNRS și FITS salută organizarea evenimentului „Cercul Literar de la Sibiu – Generația recuperată. Centenare cerchiste”

Fundația Culturală Secolul 21, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2020, evenimentul „Cercul Literar de la Sibiu – Generația recuperată. Centenare ce..

citeste tot articolul

#FITSonline: 217.918 vizitatori unici și 804.328 de vizualizări, timp de 10 zile, online.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală și de Est organizat în mediul digital, s-a încheiat duminică seara cu spectacolul de operă „Mesia”, regia Robert ..

citeste tot articolul

Constantin Chiriac moderează conferința de lansare a platformei Raiffeisen Art Proiect

Raiffeisen Art Proiect își deschide stagiunea virtuală pentru publicul iubitor de artă și cultură ● Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală este o platformă pe care se vor găsi spectacole și proiecte culturale sprijinite de Raiffei..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link