FOCUS
info

Încep înscrierile pentru proiectul european „People Power Partnership” în care Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu este partener: audiții în perioada 12-14 februarie 2021

08-Jan-2021

„People Power Partnership” (PPP), cel mai recent proiect Europa Creativă în care TNRS este partener alături de alte 13 instituții culturale din 11 țări europene, lansează în această lună înscrierile pentru etapa audițiilor din Sibiu. După orașele Lisabona, Loulé, Varazdin și Praga, reprezentanții liderului de proiect, Pan.Optikum Action Theatre din Freiburg (Germania) vor coordona, în perioada 12-14 februarie 2021, procesul de selecție a tinerilor iubitori de hip-hop, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Proiectul „People Power Partnership” se va derula pe o perioadă de patru ani, respectiv octombrie 2020 - octombrie 2024, și este un proiect de teatru participativ, destinat spațiului public, care facilitează întâlniri reale și durabile între tineri, într-un context artistic.


Înscrierile la audiții, adaptate noilor generații

Înscrierile la audiții constau în trimiterea unui video în care candidații se pot exprima liber în legătură cu pasiunile lor și motivația de a participa într-un astfel de proiect. Pașii pentru înscriere vor fi prezentați în detaliu pe contul local de Instagram al proiectului, @ppp_sibiu, iar evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina oficială de Instagram @people_power_partnership. Înscrierile vor începe sâmbătă, 9 ianuarie, iar data limită de trimitere a înregistrărilor video este 25 ianuarie 2021.

Pe parcursul proiectului, 104 tineri, provenind din orașele partenere, vor dezvolta 13 producții independente, dar și un spectacol final, de mari dimensiuni, ce va fi prezentat în turneu, prin cele 11 orașe partenere, în cadrul unor festivaluri internaționale de prestigiu. Audițiile se vor desfășura în format live, în conformitate cu normele sanitare în vigoare, fiind luate toate măsurile pentru siguranța participanților.


Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și Pan.Optikum Action Theatre – continuitate în comunitate

„People Power Partnership” (PPP) este al doilea proiect european organizat de Pan.Optikum Action Theatre în cadrul căruia TNRS este partener. Primul proiect de acest gen, intitulat „Power of Diversity – The Crossing Lines”, a fost organizat în perioada 2015-2018 și a avut ca scop susținerea tinerilor talentați, cu o continuitate și după finalizarea acestuia. Urmare a audițiilor din 2016, tinerii selectați au participat la ateliere și repetiții susținute la Sibiu de echipa artistică din Freiburg, cu rezultatul prezentării unui spectacol în ediția FITS din 2016. Doi dintre acești tineri sibieni, Athena Gândilă și Mihail Vass, au fost aleși să participe la etapele următoare ale proiectului, ce s-au desfășurat în principal la Freiburg – crearea unui spectacol outdoor de mari dimensiuni – dar și în celelalte orașe partenere, inclusiv la Sibiu, în Piața Mare, în cadrul ediției FITS din 2018. După încheierea primului proiect, Athena și Mihail au rămas în contact cu echipa organizatoare, urmând să fie implicați și în proiectul actual, „People Power Partnership”. Aceștia au fost cooptați ca parte a echipei din Freiburg și îi vor ajuta cu experiența anterioară pe noii participanți.


De mâine, tinerii entuziaști ai dansului și ai muzicii rap din Sibiu sunt așteptați pentru o nouă provocare!Partenerii proiectului „People Power Partnership” sunt: Action theatre PAN.OPTIKUM și University of Education din Freiburg (Germania); Teaterforeningen din Helsingør (Danemarca); Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (România); Tourist Board din Varazdin (Croația); Kulturos Centras Loftas din Vilnius și Alytaus Miesto Teatras din Alytus (Lituania); Foundation INITIUM din Riga (Letonia); Bitò Produccions din Girona (Spania); Município de Loulé și Camara Municipal din Lisabona (Portugalia); Magna Vitae din Lincolnshire (Marea Britanie); Cooperativa Italiana Artisti din Torino (Italia); SE.S.TA - Centre for Choreographic Development din Praga (Cehia).


Foto credit: Jennifer Rohrbacher


 

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mulțumește, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, artiștilor și iubitorilor de teatru de pretutindeni.

„În numele Teatrului Național «Radu Stanca», al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Bursei de Spectacole și al tuturor structurilor generate de FITS, precum și în numele meu, ca actor și profesor, do..

citeste tot articolul

Recitaluri omagiale din opera poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, oferite de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

În 14, 15 și 16 ianuarie, de la ora 20:00, Naționalul sibian celebrează online Ziua Culturii Naționale pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/TNRSS), canalul de YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCxpILuYKiotH2aj0IJUoLJw) și ..

citeste tot articolul

„Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” - spectacolul-lectură în memoria lui Valentin Nicolau. Un spectacol despre speranță și așteptarea vindecării

Miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aduc un omagiu scriitorului și fondatorului Editurii Nemira, Valentin Nicolau (1960 – 2015), prin pre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link