FOCUS
info

„Femei” și „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală!

01-Mar-2021

Premierele Scenei Digitale din luna martie completează repertoriul online propus de Naționalul sibian cu două noi producții: „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, și „Zeul carnagiului”, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolele înregistrate sunt disponibile online pe bază de bilet individual, abonament lunar (alături de spectacolele „Tom și Jerry 2.0”, „Felii”, „LIVE”, „Cea mai frumoasă zi”, „Sunt o babă comunistă” și „Autobahn”), sau abonament de 3, 6, sau 12 luni – pentru repertoriul complet.


„Femei” – dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie

„Femei”, spectacol produs de Secția Română a TNRS, invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană prin intermediul unei suite de protagoniste care aruncă noi lumini asupra relațiilor interumane. Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înțelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandrețe, dar și de eșecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. Relațiile familiale și relațiile colegiale, dar și speranțele și amăgirile de zi cu zi, sunt scrutate cu o privire incisivă și cu o sensibilitate cutremurătoare. Conceptul semnat de Raluca Iani, dedicat profunzimii și frumuseții nemuritoare a sufletului feminin, este un spectacol de neratat în luna martie.

 

Foto: scenă din spectacolul „Femei”, concept semnat Raluca Iani; foto credit: TNRS, Sebastian Marcovici


„Zeul carnagiului” sau cum ipocrizia socială atinge paroxismul

Spectacolul „Zeul carnagiului”, produs de Secția Germană a TNRS, are la bază un text care a intrat deja în repertoriul clasic al dramaturgiei contemporane. Atunci când două perechi de părinți se întâlnesc pentru a remedia un conflict apărut între fiii lor, lucrurile iau o cu totul altă turnură. În scurt timp, această discuție protocolară devine, pe rând, o ședință de psihoterapie, un prilej de exhibare a propriilor orgolii și, nu în ultimul rând, un „carnagiu” în toată regula. Critică socială tragicomică despre ipocrizia lumii în care trăim, producția, în regia lui Bogdan Sărătean, atacă teme precum familia, societatea, educația, instinctul de supraviețuire și de dominare teritorială ori raporturile între clase.


Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Toate producțiile sunt subtitrate în limba engleză sau în limba română – cum este cazul producțiilor Secției Germane a TNRS. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet și EventbookFoto cover: scenă din filmul „Zeul carnagiului”, regia Bogdan Sărătean; foto credit: TNRS, Alexandru Condurache
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști.
Preselecții în perioada 8 aprilie - 3 mai 2021

LIBERTY (https://artreach.biz/liberty-eu/), printre cele mai actuale proiecte europene în care este implicat Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, finanțat prin Programul Europa Creativă, aduce în atenția tinerilor cu ..

citeste tot articolul

Secțiunea de spectacole-lectură „Virgil Flonda” - Program aprilie 2021

Miercuri, 7 aprilie 2021 Ora 19:00 „Ispita Cioran” - o autobiografie poetică după viața și opera lui Emil Cioran Cu Mariana Mihu-Plier, Raluca Iani și Marius Turdeanu Spectacol-lectură coordonat de actrița Mariana Mih..

citeste tot articolul

ACTORI.SB.ONLINE - DARURI TEATRALE - program aprilie 2021

Un nou format „Actori.SB.Online - Daruri teatrale” din aprilie! Povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele noastre vor fi prezentate în fiecare marți ș..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link