FOCUS
info

Două nominalizări la Gala Romanian PR Award pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

04-Nov-2020

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are două nominalizări în cadrul ediției din acest an a Romanian PR Awards – competiția locală a industriei de relații publice, pentru campania de comunicare a ediției speciale FITS online din acest an. Nominalizările sunt la categoriile „Media Relations” și „Culture, Art”. Juriul competiției a apreciat rigoarea, creativitatea și impactul modului în care a fost comunicată ediția online a festivalului din acest an. Câștigătorii vor fi anunțati la Gala PR Award, care va avea loc pe 28 noiembrie, online. 


 „Această recunoaștere a unui juriu internațional de specialiști de top în comunicare ne onorează și ne confirmă încă o dată că imposibilul poate deveni posibil și că ceea ce gândim, făptuim. Am organizat primul mare festival online din Europa Centrală și de Est în timp record, am avut mai bine de 130 de evenimente de excepție și un public de peste 200.000 de persoane din 100 de țări. Iată acum că și modul în care am ales să vorbim cu publicul nostru și cu iubitorii de teatru este apreciat la cel mai înalt nivel. Ne bucurăm de aceste nominalizări mai cu seamă pentru că modul în care am ales să comunicăm ediția din acest an a fost despre ceva mai mare decât FITS. A fost despre miracolul artei, cu atât mai necesar astăzi, și despre importanța puterii de a crede în ceea ce ne dorim, chiar și în cele mai tulburi vremuri.” Constantin Chiriac, președinte FITS 


Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc în acest an online. Timp de zece zile, principalele două canalele de comunicare ale FITS (site și Facebook), au înregistrat un reach de peste 1.500.000 de persoane. Peste 200.000 de vizitatori unici, din peste 100 de țări au vizionat spectacolele și evenimentele difuzate gratuit în cadrul ediției speciale FITS online din acest an. Organizat în doar 67 de zile, printr-o desfășurare de forțe fără precedent în România, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a oferit publicului un program bogat, cu 138 de spectacole și evenimente speciale. Nume sonore ale scenei internaționale precum Peter Stein, Thomas Ostermeier, Luk Perceval, Sasha Waltz, Declan Donnellan, Akram Khan, Emmanuel Demarcy-Mota, Peter Sellars, Silviu Purcărete, Kazuyoshi Kushida, Hideki Noda, Jo Kanamori, Guo Xiaonan, Milo Rau, Lev Dodin, Pippo Delbono, Jan Lauwers, Michèle Noiret, María Pag, Sidi Larbi Cherkaoui, Gigi Căciuleanu, Krzysztof Warlikowski, Eimuntas Nekrošius, Rami Be’er, Amir Kolben, Ariane Mnouchkine și Angela Gheorghiu, i-au adus împreună, online, pe toți cei care iubesc artele spectacolului. Ediția a XXVIII-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc anul viitor în perioada 11 – 20 iunie 2021, iar tema ediției va fi „Puterea de a visa”. Evenimentul va aduce anul viitor la Sibiu peste 500 de spectacole și evenimente din toată lumea, dar va include totodată și o secțiune online, continuare a ediției din acest an. Ediția specială online a Festivalului Internațioal de Teatru de la Sibiu a fost organizată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Președinției României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanțator al evenimentului. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.


Festivalul s-a încheiat. Festivalul continuă. 
Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se difuzează gratuit, exclusiv pe site-ul festivalului, până în luna decembrie. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17:00 și în fiecare luni și marți, de la ora 19:00, publicul poate revedea spectacolele de teatru, dans, circ contemporan, spectacolele de operă, concertele sau spectacolele de stradă, dar și conferințele speciale ale acestei ediții. Informații pe larg despre programul redifuzărilor, aici

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă.

Constantin Chiriac, Didier Dechamps, Thomas Ostermeier, Ivo Van Hove, Yi-Ruu LIU sunt directorii de teatre și festivaluri de renume la nivel internațional care au răspuns afirmativ invitației adresate de Hideki Noda, regizor, director artistic al..

citeste tot articolul

Noel Witts, Profesor Emerit de Artele Spectacolului, al Leeds Beckett University, a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână.

Noel Witts, profesor al Leeds Beckett University, a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediție. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversații Cultura..

citeste tot articolul

Ziua Europeană a Spectatorilor - ediția cu numărul șase celebrată online de TNRS. 21 noiembrie este dedicat spectatorilor activi

Sâmbătă, pe 21 noiembrie (la ora 16:00 în Europa de Vest, ora 17:00 în Europa Centrală, ora 18:00 în Europa de Est) va avea loc a șasea ediție a Zilei Europene a Spectatorilor, un eveniment digital și comunitar care î..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link