FOCUS
info

Continuăm întâlnirile online și offline în această săptămână cu 15 evenimente! Programul complet pentru 13 - 17 ianuarie 2021

11-Jan-2021

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu aduce 15 noi evenimente în atenția publicului: spectacolul-lectură „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau, cele mai recente șase episoade „Actori.SB.Online - Daruri teatrale”, o serie de recitaluri omagiale poetului național Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale, al doilea episod „Tradiții TO GO” și patru spectacole la TNRS - Sala Mare!


„Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)” - spectacol-lectură în memoria Valentin Nicolau

Miercuri, de la ora 19:00, Secțiunea de spectacole-lectură „Virgil Flonda” prezintă lectura online „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)” în memoria lui Valentin Nicolau (1960 – 2015), scriitor, autor de dramă, proză, literatură pentru copii, poet, eseist, fondator al Editurii Nemira (1991), a editurii pentru copii NEMI (2007), fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (2002) și membru al Consiliului de Administraţie al EBU (European Broadcasting Union). Spectacolul-lectură coordonat de regizorul Bogdan Sărătean îi are în distribuție pe actorii Viorel Rață, Mihai Coman, Florin Coșuleț, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Cătălin Neghină, Alexandru Malaicu, Raluca Iani, Veronica Arizancu și Bogdan Sărătean.


Cele mai recente șase episoade „Actori.SB.Online - Daruri teatrale”

Darurile teatrale de iarnă sunt oferite în această săptămână de la ora 21:00 de actorii Secției Române, Ioana Blaga Frunzescu, Veronica Arizancu, Adrian Neacșu și Serenela Mureșan, iar de la ora 21:30 ne întâlnim cu actorii Secției Germane, Daniel Bucher, Emőke Boldizsár și Daniel Plier. În fiecare seară de miercuri, joi și vineri vedem online povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele noastre.


Patru spectacole pe scena TNRS - Sala Mare

„Am angajat un ucigaş profesionist” / „Wie feuere ich meinen Mörder”, regia Radu Nica, „Ostatic la mătușica”, regia Michael Devine, „Vulpoiul”, regia Florin Zamfirescu și „Sunt o babă comunistă”, regia Mariana Mihu-Plier sunt invitația la teatru a săptămânii. Joi, vineri și sâmbătă, de la ora 19:00, și duminică de la ora 17:00 îi revedem pe actorii Naționalului sibian pe scenă! Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.tnrs.ro/program


Recitaluri omagiale poetului național Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Joi, vineri și sâmbătă, de la ora 20:00, celebrăm online Ziua Culturii Naționale pe pagina de Facebook, YouTube și site-ul TNRS cu o serie de recitaluri cu poeme scrise de Mihai Eminescu. „Luceafărul”, „Sara pe deal”, „Revedere”, seria de „Scrisori” ori „Quantic Love” – corespondența Veronica Micle - Mihai Eminescu, sunt doar câteva dintre titlurile prezentate de actorii TNRS. (Re)descoperim împreună poeme de referință din fiecare etapă de creație a poetului!


Tradiții TO GO: sâmbătă sărbătorim „Sâmpetru”

Dimineața din 16 ianuarie aflăm tainele sărbătorii „Sâmpetru” alături de Fira, un personaj plin de tâlc și umor din spectacolul „Moroi”, regia Alexandru Dabija. Actrița Serenela Mureșan vă invită la o serie de povestiri, mituri și legende inspirate de sărbătorile creștine, dar și de tradițiile populare pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru, de-a lungul anului 2021. Proiectul este realizat cu sprijinul Muzeului ASTRA Sibiu.


PROGRAMUL TNRS

13 - 17 IANUARIE 2021


Miercuri, 13 ianuarie 2021

Ora 19:00

 „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau – prima parte, cu Viorel Rață, Mihai Coman, Florin Coșuleț, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Cătălin Neghină, Alexandru Malaicu, Raluca Iani, Veronica Arizancu, Bogdan Sărătean   Spectacol-lectură coordonat de regizorul Bogdan Sărătean

Ora 21:00

„Iarna pe uliță, de George Coșbuc, cu Ioana Blaga Frunzescu

Ora 21:30

Povești amuzante despre Anul Nou, cu Daniel Bucher


Joi, 14 ianuarie 2021

Ora 19:00

AM ANGAJAT UN UCIGAŞ PROFESIONIST / WIE FEUERE ICH MEINEN MÖRDER

De / von Aki Kaurismäki

Regia / regie Radu-Alexandru Nica

TNRS - Sala Mare

2, Blvd.Corneliu Coposu

Bilete: 30, 25 lei

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

Ora 20:00

Recitaluri Mihai Eminescu

Ora 21:00

„Crăiasa Zăpezii, de Hans Christian Andersen, cu Veronica Arizancu și Adrian Neacșu

Ora 21:30

„Cântec de dimineață“, de Sylvia Plath, cu Emőke Boldizsár


Vineri, 15 ianuarie 2021 

Ora 19:00

OSTATIC LA MĂTUȘICA

De Morris Panych

Regia Michael Devine

TNRS - Sala Mare

2, Blvd.Corneliu Coposu

Bilete: 30, 25 lei

Ora 20:00

Ziua Culturii Naționale - Recitaluri Mihai Eminescu

Ora 21:00

„Ana și Îngerul - din  cartea „O  iarnă de povești", de Cristina și Alex Donovici, cu Serenela Mureșan

Ora 21:30

„Epitath“, de Robert Desnos, cu Daniel Plier


Sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Ora 10:00

Tradiții TO GO: Sâmpetru

Ora 19:00

VULPOIUL

De D. H. Lawrence

Regia Florin Zamfirescu

TNRS - Sala Mare

2, Blvd.Corneliu Coposu

Bilete: 30, 25 lei

Ora 20:00

Recitaluri Mihai Eminescu


Duminică, 17 ianuarie 2021

Ora 17:00

SUNT O BABĂ COMUNISTĂ

După Dan Lungu

Regia Mariana Mihu-Plier

TNRS - Sala Mare

2, Blvd.Corneliu Coposu

Bilete: 30, 25 leiFoto cover: scenă din spectacolul „Am angajat un ucigaș profesionist”, foto credit: TNRS, Dragoș Dumitru
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mulțumește, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, artiștilor și iubitorilor de teatru de pretutindeni.

„În numele Teatrului Național «Radu Stanca», al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Bursei de Spectacole și al tuturor structurilor generate de FITS, precum și în numele meu, ca actor și profesor, do..

citeste tot articolul

Recitaluri omagiale din opera poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, oferite de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

În 14, 15 și 16 ianuarie, de la ora 20:00, Naționalul sibian celebrează online Ziua Culturii Naționale pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/TNRSS), canalul de YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCxpILuYKiotH2aj0IJUoLJw) și ..

citeste tot articolul

„Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” - spectacolul-lectură în memoria lui Valentin Nicolau. Un spectacol despre speranță și așteptarea vindecării

Miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aduc un omagiu scriitorului și fondatorului Editurii Nemira, Valentin Nicolau (1960 – 2015), prin pre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link