focus
info

Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă.

Constantin Chiriac, Didier Dechamps, Thomas Ostermeier, Ivo Van Hove, Yi-Ruu LIU sunt directorii de teatre și festivaluri de renume la nivel internațional care au răspuns afirmativ invitației adresate de Hideki Noda, regizor, director artistic al Tokyo Metropolitan Theatre, de a participa la două sesiuni de discuții online despre prezentul și viitorul artelor spectacolelor. „Întâlnirea internațională a directorilor artistici” face parte din programul ediției speciale ..
focus
info

Noel Witts, Profesor Emerit de Artele Spectacolului, al Leeds Beckett University, a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână.

Noel Witts, profesor al Leeds Beckett University, a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediție. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversații Culturale”, în cadrul FITS, o serie de interviuri live cu invitații festivalului, publicate de FITS cu sprijinul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală. Constantin Chiriac, președintele FITS și &i..
focus
info

Ziua Europeană a Spectatorilor - ediția cu numărul șase celebrată online de TNRS. 21 noiembrie este dedicat spectatorilor activi

Sâmbătă, pe 21 noiembrie (la ora 16:00 în Europa de Vest, ora 17:00 în Europa Centrală, ora 18:00 în Europa de Est) va avea loc a șasea ediție a Zilei Europene a Spectatorilor, un eveniment digital și comunitar care în fiecare an implică și conectează grupurile locale de spectatori activi care participă la activitățile de co-programare desfășurate în cadrul proiectului european „Be SpectACTive!”, în care Teatrul Național „Radu Stanc..
focus
info

TNRS și FITS propun 10 evenimente online în acest sfârșit de săptămână, dintre care 8 cu accest gratuit. Recomandările Naționalului sibian pentru weekendul 13 - 15 noiembrie

Comedia „Moroi”, regia Alexandru Dabija, performance-ul scenei independente de teatru „Văzduh”, regia Victor Olăhuț, produs de Asociația Cultura-n Șură în parteneriat cu TNRS, „Livada de vișini”, regia Lev Erenburg, „Mesia”, regia Robert Wilson și dirijor Marc Minkowski sau „If At All”, coregrafia Rami Be’er sunt doar câteva dintre propunerile Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și ale Festivalului I..
focus
info

Mesajul domnului Constantin Chiriac, la trecerea în neființă a actorului Vladimir Găitan

„În numele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și al Școlii de teatru de la Sibiu, însoțim cu gând bun pe cel care a fost, este și va fi Vladimir Găitan, unul dintre actorii importanți ai țării și ai lumii. Cu o carieră extraordinară ca actor de teatru, de film, de televiziune, un om implicat în viața comunității, în viața artistică, un om care a sprijinit creația și tinerii act..
focus
info

Actori.SB.Online - Daruri Teatrale - PROGRAM noiembrie 2020

În fiecare seară de miercuri, joi și vineri îi revedem pe actorii Naționalului sibian, în cadrul seriei „Actori.SB.Online – Daruri teatrale”. De la ora 21:00 (Secția Română), respectiv de la ora 21:30 (Secția Germană), actorii TNRS vor prezenta online, povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele noastre. Evenimentul se difuzează gratuit pe pagina de Facebook a TNRS, canalul de YouTube al TNRS..
focus
info

PROGRAM TNRS - SCENA DIGITALĂ NOIEMBRIE 2020

În luna noiembrie Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a programat spre difuzare online, pe TNRS - Scena Digitală (www.tnrs.ro/scena-digitală (http://www.tnrs.ro/scena-digital%C4%83)), cinci titluri din repertoriu: „Felii”, de Lia Bugnar, „Văzduh”, regia Victor Olăhuț, „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu și „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr. Spectacolele vor fi difuz..
focus
info

Două nominalizări la Gala Romanian PR Award pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are două nominalizări în cadrul ediției din acest an a Romanian PR Awards – competiția locală a industriei de relații publice, pentru campania de comunicare a ediției speciale FITS online din acest an. Nominalizările (https://praward.ro/romanian-pr-award-2020-isi-prezinta-proiectele-nominalizate/)sunt la categoriile „Media Relations” și „Culture, Art”. Juriul competiției a apreciat rigoarea, creativitatea și impac..
focus
info

Mesajul criticului de teatru George Banu, cu ocazia acordării de către Universitatea Națională de Artă „George Enescu” Iași, a titlului Doctor Honoris Causa, directorului TNRS - Constantin Chiriac

Omul de teatru George Banu, prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru https://youtu.be/m0itPUhaDJ8de la Sibiu a transmis mesajul domniei sale, cu ocazia acordării de către Universitatea Națională de Artă „George Enescu” Iași, a titlului de Doctor Honoris Causa actorului Constantin Chiriac. Redăm mesajul domnului George Banu, mai jos: «L’impossible, n’est pas français» «Pentru francez nu există imposibilul» a..
focus
info

Constantin Chiriac, Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași i-a acordat miercuri, 28 octombrie 2020, lui Constantin Chiriac, titlul de Doctor Honoris Causa, ca semn de recunoaștere a unui parcurs academic, managerial și artistic de excelență. Motivația juriului pune în lumină cariera spectaculoasă a lui Constantin Chiriac care, în calitate de actor, profesor, Manager al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte Street Arts European Forum – Open Str..
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă.

Constantin Chiriac, Didier Dechamps, Thomas Ostermeier, Ivo Van Hove, Yi-Ruu LIU sunt directorii de teatre și festivaluri de renume la nivel internațional care au răspuns afirmativ invitației adresate de Hideki Noda, regizor, director artistic al..

citeste tot articolul

Noel Witts, Profesor Emerit de Artele Spectacolului, al Leeds Beckett University, a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână.

Noel Witts, profesor al Leeds Beckett University, a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediție. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversații Cultura..

citeste tot articolul

Ziua Europeană a Spectatorilor - ediția cu numărul șase celebrată online de TNRS. 21 noiembrie este dedicat spectatorilor activi

Sâmbătă, pe 21 noiembrie (la ora 16:00 în Europa de Vest, ora 17:00 în Europa Centrală, ora 18:00 în Europa de Est) va avea loc a șasea ediție a Zilei Europene a Spectatorilor, un eveniment digital și comunitar care î..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link