„Teorema” după Pier Paolo Pasolini, în regia lui Eugen Jebeleanu, premieră națională pe scena TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu oferă publicului un nou spectacol în premieră, „Teorema” după Pier Paolo Pasolini, în regia lui Eugen Jebeleanu, fiind pentru prima dată când această piesă este montată pe o scenă de teatru din România. Biletele pentru reprezentația din 3 iunie, ora 19:00, de la Sala Mare, au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu și online, pe www.tnrs.ro.

Noua producție a TNRS se va juca și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2024, în data de 26 iunie, ora 16:00, la Sala Mare. Biletele sunt disponibile pe www.sibfest.ro .

Teorema este despre străinul de lângă noi, temă recurentă în proiectele mele, iar această narațiune a fost mereu referința mea principală atunci când analizam acest aspect. După Katzelmacher de Fassbinder și Vedere de pe pod de Arthur Miller, texte care explorează foarte adânc această temă a celuilalt, ca factor revelator al identității și descoperirii intime și politice, Teorema este gestul meu de un autentic azi în încercarea explorării alterității cu privire la tot ce iese din tipar, din normă, din convențional. Îmi doresc să caut cu acest text, și prin adaptarea și contextualizarea dramaturgiei lui Yann Verburgh, repercusiunile dorinței înăbușite care trezește demoni, dar și revelații identitare. Ca o fabulă a noii revoluții sexuale, îmi doresc să concep un spectacol despre dialogul dintre dorință și asumare. Vizitatorul, acest obiect al dorinței imposibile, devine motor al declanșării trăirilor, senzațiilor și instinctelor cele mai profunde și viscerale. Plecând de la  romanul lui Pier Paolo Pasolini, dramaturgia și conceptul regizoral se vor articula în jurul unei întrebări: Cine este străinul din mine?, ca o reflexie a oglinzii întoarse înspre cei/cele care s-au înstrăinat de sine. Suntem în acord cu cine suntem? Ne cunoaștem pe noi înșine? Avem libertatea de a ne asuma acțiunile? Acestea sunt câteva întrebări pe care le lansăm publicul prin acest manifest intim și politic”, spune regizorul Eugen Jebeleanu.

În distribuția spectacolului sunt actorii Gyan Ros, Cendana Trifan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Antonia Dobocan, Radu Costea, Patrick Imbrescu, Horia Fedorca și Andrei Gîlcescu. 


21-May-2024
TNRS