spectacol
info

2015-03-18 20:00:00

la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu

OMUL CEL BUN DIN SÎCIUAN

după B. Brecht

 

REGIA: Anca Bradu; ASISTENŢI REGIE: Diana Fufezan şi Adrian Neacşu; TRADUCEREA: Michaela Bogza şi Nicoleta Ciupercescu; SCENOGRAFIA: Mihai Păcurar şi Alin Gavrilă; MUZICA: Claudiu Fălămaş; MANAGER PROIECT: Luminița Puiuleț; ÎN DISTRIBUȚIE: Maria Tomoiagă, Paul Bondane, Anton Balint, Cristina Blaga, Maria Soilică, Angela Lisa, Călin Roajdă, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Ioan-Alexandru Savu, Cristian Timbuş
durata aproximativă: 2h 0min / preţ bilet: 10 lei; redus: 5 lei

Iniţiat ca un proiect de studiu coordonat de regizoarea Anca Bradu şi actorii Diana Fufezan şi Adrian Neacşu, profesori la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, spectacolul "Omul cel bun din Sâciuan" face o cronică duioasă, dar penetrantă a caracterului uman. Spectacolul studenţilor a pornit de la o serie de exerciţii de improvizaţie ce au la bază tehnica brechtiană de abordare a personajului, specifică teatrului epic. "Pentru mine acest tip de interpretare marchează începutul modernităţii teatrale”, a declarat Anca Bradu", pentru că acest tip de teatru presupune capacitatea actorului de a se manifesta în deplinătatea mijloacelor sale de expresie, de vorbire, de plastică corporal şi muzicale. El trebuie, aşadar să se comporte ca un “actor total”, antrenat pentru a face oricând trecerea de la interioritatea sa emoţională la exteriorizarea acesteia prin tehnica presupusă de “efectul de distanţare brechtian”. Prin secvenţele de “teatru în teatru” combinate cu momente coregrafice şi cu tradiţionalele song-uri ale autorului german actorii parcurg o adevărată epopee a sacrificiului pe care acest text o conţine. Spectacolul studenţilor de la Departamentul de Artă Teatrală urmăreşte destinul tinerei Şen-de, o prostituată binecuvântată de zei pentru că i-a găzduit cu generozitate într-o noapte, şi afirmă tema binelui universal într-o parabolă despre sacrificiu şi solidaritate umană. În mod inedit, muzica acestei producţii a fost creată de unul dintre studenţii masteranzi, Claudiu Fălămaş care şi-a dorit ca prin muzică să accentueze sentimentul de revoltă faţă de anumite situaţii de criză dar şi de solidaritate cu persoanjele făcătoare de bine din această parabolă. Actorii care o interpretează această muzică live trebuie să transmită cu forţă şi claritate opinia lor faţă de bine şi adevăr. Distribuţia acestui spectacol îi aduce pe scenă pe Maria Tomoiagă, Paul Bondane, Anton Balint, Ana Vereş, Maria Soilică, Angela Lisa, Călin Roajdă, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Ioan-Alexandru Savu şi Cristian Timbuş.

Data premierei: 28 noiembrie 2013

focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Conferința Be SpectACTive!

În 12 și 13 iunie, în cadrul interesantei Burse de Spectacole de la Sibiu, va avea loc a patra conferință internațională Be SpectACTive!, cu titlul: PARTICIPAREA ACTIVĂ A PUBLICULUI. Impactul abordării centrate pe public asupra organ..

citeste tot articolul

Tânăra generație de actori aduce o nouă avanpremieră și un premiu

Bogdan Georgescu revine pe scena sibiană cu un nou spectacol, iar Bogdan Sărătean urcă alături de studenții Departamentului de Artă Teatrală pe podiumul Festivalului Internațional „ClassFest” din Chișinău. O nouă avanpremieră la TNRS ..

citeste tot articolul

Agenția Teatrală se mută la TNRS timp de zece zile

În scopul amenajării spațiului de pe str. Nicolae Bălcescu nr. 17, Agenția Teatrală își mută de astăzi, 9 mai, sediul, timp de zece zile, în foaierul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, bvd. Corneliu Coposu nr. 2. ..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link