spectacol
info

2015-03-18 20:00:00

la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu

OMUL CEL BUN DIN SÎCIUAN

după B. Brecht

 

REGIA: Anca Bradu; ASISTENŢI REGIE: Diana Fufezan şi Adrian Neacşu; TRADUCEREA: Michaela Bogza şi Nicoleta Ciupercescu; SCENOGRAFIA: Mihai Păcurar şi Alin Gavrilă; MUZICA: Claudiu Fălămaş; MANAGER PROIECT: Luminița Puiuleț; ÎN DISTRIBUȚIE: Maria Tomoiagă, Paul Bondane, Anton Balint, Cristina Blaga, Maria Soilică, Angela Lisa, Călin Roajdă, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Ioan-Alexandru Savu, Cristian Timbuş
durata aproximativă: 2h 0min / preţ bilet: 10 lei; redus: 5 lei

Iniţiat ca un proiect de studiu coordonat de regizoarea Anca Bradu şi actorii Diana Fufezan şi Adrian Neacşu, profesori la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, spectacolul "Omul cel bun din Sâciuan" face o cronică duioasă, dar penetrantă a caracterului uman. Spectacolul studenţilor a pornit de la o serie de exerciţii de improvizaţie ce au la bază tehnica brechtiană de abordare a personajului, specifică teatrului epic. "Pentru mine acest tip de interpretare marchează începutul modernităţii teatrale”, a declarat Anca Bradu", pentru că acest tip de teatru presupune capacitatea actorului de a se manifesta în deplinătatea mijloacelor sale de expresie, de vorbire, de plastică corporal şi muzicale. El trebuie, aşadar să se comporte ca un “actor total”, antrenat pentru a face oricând trecerea de la interioritatea sa emoţională la exteriorizarea acesteia prin tehnica presupusă de “efectul de distanţare brechtian”. Prin secvenţele de “teatru în teatru” combinate cu momente coregrafice şi cu tradiţionalele song-uri ale autorului german actorii parcurg o adevărată epopee a sacrificiului pe care acest text o conţine. Spectacolul studenţilor de la Departamentul de Artă Teatrală urmăreşte destinul tinerei Şen-de, o prostituată binecuvântată de zei pentru că i-a găzduit cu generozitate într-o noapte, şi afirmă tema binelui universal într-o parabolă despre sacrificiu şi solidaritate umană. În mod inedit, muzica acestei producţii a fost creată de unul dintre studenţii masteranzi, Claudiu Fălămaş care şi-a dorit ca prin muzică să accentueze sentimentul de revoltă faţă de anumite situaţii de criză dar şi de solidaritate cu persoanjele făcătoare de bine din această parabolă. Actorii care o interpretează această muzică live trebuie să transmită cu forţă şi claritate opinia lor faţă de bine şi adevăr. Distribuţia acestui spectacol îi aduce pe scenă pe Maria Tomoiagă, Paul Bondane, Anton Balint, Ana Vereş, Maria Soilică, Angela Lisa, Călin Roajdă, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Claudiu Fălămaş, Alexandra Şerban, Ioan-Alexandru Savu şi Cristian Timbuş.

Data premierei: 28 noiembrie 2013

focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Au început înscrierile la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Departamentul de Artă Teatrală (DAT) al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu a dat startul înscrierii pentru admiterea în anul universitar 2017/2018, pentru cinci specializări (trei de lice..

citeste tot articolul

TNRS susține trei spectacole la Festivalul Național de Teatru

Trei spectacole din repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu au fost selectate anul acesta la Festivalul Național de Teatru. Astfel, „Familii”, „Rocky Horror Show” și „Rug” vor cunoaște scena ..

citeste tot articolul

De la Sibiu la Almada, cu „Oameni obișnuiți”

În perioada 4-18 iulie 2017 se desfășoară cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru din Almada (FTA), cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia. La invitația domnului Rodrigo Francisco, directorul artistic ..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link