FOCUS
info

Universul „Yvonne” este creat de scenografa Andreea Săndulescu.
Andreea Săndulescu a colaborat cu teatre importante din România, dar și cu artiști cunoscuți ai scenei pop precum Inna, Delia și Deepcentral.

15-May-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai 2019, la sala mare, de la ora 19:00, premiera spectacolului „Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndulescu, prezență apreciată atât pe scena teatrelor din România cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă.

„În decursul acestor ani am avut bucuria să realizez scenografia pentru spectacole produse de Teatrul Național București, Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galați, Teatrul German de Stat Timișoara sau Teatrul „Ion Creangă” București, iar acum, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, pentru premiera „Yvonne” regizată de bunul meu prieten Botond Nagy. Am avut șansa unor întâlniri cu artiști români talentați și fiecare întâlnire a fost o nouă provocare. Fiecare proiect m-a scos din zona de confort, m-a ajutat nu doar să îmi testez limitele, dar mai ales să le depășesc. Fiecare nou proiect e o nouă poveste, o nouă călătorie în care pornesc împreună cu echipa artistică și care ne aduce tuturor multă bucurie. La Sibiu am întâlnit o trupă de actori talentați, entuziaști, vii, cu care mi-a făcut foarte mare plăcere să lucrez în toată această perioadă și îmi doresc tare mult ca acest spectacol să placă tuturor spectatorilor cel puțin la fel de mult pe cât ne-a plăcut nouă, cât timp am lucrat pentru el.” Andreea Săndulescu, scenograf

Spectacolul „Yvonne”, regia Botond Nagy va avea premiera la sala mare a naționalului sibian, sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 19:00. Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 30 mai 2019, respectiv în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 19 iunie 2019. Spectacolul se joacă în limba germană cu traducere în limbile română și engleză.
Andreea Săndulescu (n. 1983) a absolvit în 2008 Secția Scenografie din cadrul Universității de Arte Plastice București (Facultatea de Arte Decorative și Design), fiind, încă de la terminarea studiilor, o scenografă apreciată pentru munca depusă atât pe scenele unor teatre importante din țară, cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă. Printre cele mai cunoscute spectacole de teatru pentru care a creat scenografia se numără: „Hotel PM” (regia: Andreea Gavriliu; Teatrul German de Stat Timișoara), pentru care a primit Premiul Pentru Cea Mai Bună Scenografie, în cadrul Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)”, în 2015; „Crăiasa Zăpezii” (regia: Rosamunde Hutt; Teatrul „Ion Creangă” București); „Hoți” (regia: Radu Afrim; Teatrul Național „I.L. Caragiale” București). De asemenea, activitatea Andreei Săndulescu, în calitate de scenografă pentru scurtmetraje sau videoclipuri i-a îmbogățit palmaresul nu numai cu un Premiu de Scenografie în cadrul Festivalului Cinemaiubit 2011 („Grand Hotel Italia”, regia: Rodi Cotenescu), ci și cu șansa de a lucra cu nume faimoase ale muzicii contemporane autohtone, precum Inna, Antonia, Delia ori Deepcentral. Andreea Săndulescu a semnat conceptul scengrafic al spectacolului „Accadelia”, susținut recent de Delia la Sibiu. Cel mai recent proiect al Andreei Săndulescu se leagă de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, unde a creat scenografia spectacolului „Yvonne” (regia: Botond Nagy).

Caseta artistică a spectacolului „Yvonne”
Un spectacol de Botond Nagy după piesa „Ivona, Principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz
Scenografia: Andreea Săndulescu
Adaptare Scenică: Kali Ágnes, Botond Nagy, Boldizsár Emőke, Flavia Pătrășcoiu
Dramaturgia: Kali Ágnes
Muzica & Sound design: Kónya-Ütő Bence
Visuals: Rancz András
Lighting design: Erőss László
Coregrafie: Judith State
Asistenți regie: Flavia Pătrășcoiu, Cristina Blaga
Consultant artistic: Hunor Horvath
DISTRIBUȚIE:
Fabiola Petri (Yvonne), Daniel Bucher (Regele Ignațiu), Emőke Boldizsár (Regina Margareta), Iustinian Turcu (Principele Filip, moștenitorul tronului), Valentin Spaeth (Șambelanul), Ali Deac (Chiril, un prieten de-al prințului), Anca Cipariu (Iza, o doamnă de la curte), Daniel Plier (voyeur-ul), Ioan Paraschiv (Ciprian), Johanna Adam, Codruța Vasiu (mătușile Ivonei), Liviu Vlad (Innozenz), Ștefan Tunsoiu (Valentin), Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu, Cristina Blaga (Lady Gorgones).

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și bilete, pe site-ul teatrului. Biletele achiziționate online, de pe site-ul teatrului, au aceleași prețuri ca în agenția teatrală.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

[UPDATE] Spectacolele „Tattoo”, „Noaptea bufonilor”, „Oidip”, „Mozart steps” și alte 19 evenimente difuzate online de TNRS în această săptămână

[UPDATE, 2 aprilie 2020] Dragi prieteni, Din motive tehnice suntem nevoiți să reprogramăm difuzarea online a spectacolului „Tattoo”, regia Radu Afrim, care ar fi trebuit să aibă loc în această seară, de la ora 19:00, la o..

citeste tot articolul

„Pilafuri și parfum de măgar”, regia Silviu Purcărete, se difuzează online de Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului celebrată online, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu difuzează în premieră absolută online, în această seară, de la ora 19:00, primul specta..

citeste tot articolul

Mesajul actorului Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

La mulți ani de Ziua Teatrului! În una din cele mai încercate zile ale planetei, vă transmitem un mesaj de speranță și încredere, de solidaritate și iubire! Puterea de a crede în viitorul omenirii, în frumuse..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link