FOCUS
info

TNRS susține trei spectacole la Festivalul Național de Teatru

13-Jul-2017

Trei spectacole din repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu au fost selectate anul acesta la Festivalul Național de Teatru. Astfel, „Familii”, „Rocky Horror Show” și „Rug” vor cunoaște scena bucureșteană în luna octombrie a anului acesta.

„Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, pune în discuție noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză.
Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc.
Scenografia este semnată de Velica Panduru, iar partea de video de Andrei Cozlac. Spectacolul a fost premiat la începutul lunii iulie a acestui an la Festivalul ITSelF de la Varșovia.

Cosmin Chivu, directorul departamentului de actorie şi regie al Universității Pace Performing Arts, New York, regizor de teatru de origine română, a montat la Sibiu, anul acesta, un musical inedit. „Rocky Horror Show” cântă povestea lui Janet și Brad, un cuplu de tineri proaspăt logodiți care se rătăcesc în toiul unei nopți ploioase. În căutarea unui telefon, ajung la un castel unde lucrurile devin din ce în ce mai stranii. Muzica rock’n’roll live și dansurile dinamizează atât tinerii actori cât și publicul. Mesajul spectacolului se concretizează într-un comentariu acid și o reflecție profundă a relațiilor interumane.
Acest musical este o aventură cu costume scandaloase și glume picante – o invitație la petrecere în Galaxia Transilvania, unde totul este permis.
Scenografia este realizată de Alin Gavrilă, coregrafia de Adriana Bârză, iar Melinda Samson și Constantin Iridon s-au ocupat de coordonarea muzicală a tinerilor actori și studenți.

Cea mai recentă producție a lui Armin Petras la Teatrul Național „Radu Stanca” pune în scenă povestea unei fete de 13 ani, Emma, o fată orfană care a fost luată din internat de către o necunoscută care se dovedește a fi bunica ei. „Rug”, după romanul lui György Dragomán, își plasează acțiunea în România de după căderea comunismului, fiind o radiografiere obiectivă a evenimentelor politice din acea perioadă, prin perspectiva tinerei fete, pentru care transformările din societate anunță propria maturizare. Spectacolul se prezintă într-o notă distinctivă; cele două actrițe joacă în 3 mc de gheață. Decorul reprezintă creația lui Olaf Attmann, costumele Katja Strohschneider, Norman Plathe semnează light design-ul, iar Jörg Kleemann muzica.
Spectacolul este rezultatul unei colaborări deosebite între teatre din Stuttgart, Sibiu și Budapesta, în care regizorul Armin Petras a lucrat inițial la Dresda cu șase actrițe din Germania, România și Ungaria.

Festivalul Național de Teatru a ajuns, anul acesta, la cea de-a XXVII-a ediție și are loc în perioada 20 – 30 octombrie 2017.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Rămas bun, Stela Popescu!

După o carieră memorabilă în teatru, film și televiziune, actrița Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista a fost și va rămâne una dintre cele mai cunoscute și importante personalități culturale pe care România le-a avut..

citeste tot articolul

Conferință specială FITS
Cultura și armata - doi poli ai încrederii în dialog

Conferințele lunare FITS continuă în noiembrie cu un regal - cultura în dialog cu armata: „Liniștea și siguranța pentru a putea visa”, vineri, 24 noiembrie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, eveniment care îi aduce &..

citeste tot articolul

FITS este membru în Rețeaua europeană de management și politici culturale - ENCATC

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca” este singura structură de artele spectacolului din România, acceptată ca membru asociat în rețeaua ENCATC, cea mai importantă re..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link