FOCUS
info

TNRS joacă spectacolul „Familii” în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” organizată de UNITER.
Campanie de strângere de fonduri pentru artiștii cu probleme grave de sănătate și existență.

26-Mar-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă de Ziua Mondială a Teatrului, miercuri, 27 martie 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști”, spectacolul „Familii”, regia Eugen Jebeleanu. Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” aflată la cea de 18-a ediție, este organizată de UNITER în sprijinul artiștilor români cu probleme grave de sănătate sau existență. Toți banii încasați din vânzarea de bilete vor fi direcționați către Fondul de Solidaritate Teatrală, de unde vor pleca mai departe către artiști, indiferent de vârstă, din toată țara, artiști care trec printr-o perioadă dificilă a vieții lor, artiști cu probleme medicale și o sănătate precară.

Există artiști în România care depind practic de fondurile colectate de UNITER în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru Artişti”, unii dintre ei neavând familie sau alt sprijin. Oameni care au nevoie urgentă de sprijin financiar! Spectatorii care vor să doneze pentru această cauză, o pot face și direct, în Fondul de Solidaritate Teatrală - RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei.

„Familii” este testimoniul celei mai strânse și sacre legături între oameni. Și totuși, ce reprezintă o familie în ziua de azi?
Spectacolul măsoară noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză. Spectacolul chestionează conceptul de familie integrat în actualitatea secolului XXI. Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc. Spectacolul a avut premiera la TNRS în data de 4 octombrie 2016 și a fost prezentat în anul 2017, într-un amplu turneu național, în cadrul programului „Manifest pentru dialog”, susțiunt de BRD – Groupe Société Générale.


Echipa artistică a spectacolului „Familii”
Regia: Eugen Jebeleanu
SCENOGRAFIA: Velica Panduru
SOUND DESIGN: Claudiu Urse
VIDEO: Andrei Cozlac
ASISTENT REGIE: Ștefan Tunsoiu
MANAGER POIECT: Luminiţa Bîrsan

ÎN DISTRIBUŢIE: Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Claudiu Urse
Co-producători: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - Facultatea de Litere şi Arte - Departamentul de Artă Teatrală şi Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului

Biletele pentru reprezentația de miercuri, 27 martie 2019 a spectacolului „Familii”, pot fi cumpărate doar din Agenția Teatrală TNRS sau în seara spectacolului. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Constantin Chiriac, recital de poezie în SUA de Ziua Culturii Naționale

„Domnule și frate Eminescu”, la Vista Sky Lounge, în Long Island City Construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, recitalul „Domnule şi frate Eminescu“ susținut de actorul Constantin Chi..

citeste tot articolul

Cosmin Chivu montează la Sibiu „Camino Real”, de Tennessee Williams

Un spectacol despre libertatea de gândire și mobilitate a celor marginalizați Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă pe 19 ianuarie 2020 premiera celui mai nou spectacol din repertoriu și totodată prima mare producți..

citeste tot articolul

Mesajul domnului Constantin Chiriac, la trecerea în neființă a artistului Sergiu Cipariu

„Astăzi pleacă dintre noi unul dintre cei mai hăruiți artiști populari pe care i-a avut regiunea Sibiului de-a lungul timpului – Sergiu Cipariu, un om care a încântat cu taragotul, cu țambalul, cu toate instrumentele la care ș..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link