FOCUS
info

TNRS, în turneu la Luxemburg cu „Scene dintr-o căsnicie” și la București, în cadrul FNT, cu „10”.

18-Oct-2018

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, 18 octombrie, și mâine, 19 octombrie, la Teatrul Municipial din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, spectacolul „Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Charles Muller, cu Krista Birkner și Daniel Bucher în distribuție. Vineri, 19 octombrie, și sâmbătă, 20 octombrie, la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru, TNRS va prezenta spectacolul „10”, regia Radu Nica.

„Scene dintr-o căsnicie”, coproducție a Secției Germane a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și a Teatrului Municipial Esch-sur-Alzette Luxemburg a avut premiera la TNRS în data de 15 decembrie 2017. Spectacolul are la bază textul lui Ingmar Bergman, pe care inițial l-a scris pentru un serial de televiziune, în anul 1972. Încurajat de succesul înregistrat cu cele șase episoade ale serialului, autorul l-a rescris pentru film și ulterior pentru teatru. Spectacolul tratează cu foarte multă sinceritate și într-o manieră cu totul inovativă tema cuplului, situații întâmpinate în mod uzual de cuplurile căsătorite, cu care spectatorii vor rezona cu ușurință. Cu o distribuție de excepție: Krista Birkner de la Berliner Ensemble și Daniel Bucher, actor de origine germană al naționalului sibian, esența și puterea textului capătă valoare.

Două reprezentații cu spectacolul „10”, regia Radu Nica, la Festivalul Național de Teatru.
Spectacolul TNRS „10”, de Csaba Székely, în regia lui Radu Nica, va fi prezentat vineri, 19 octombrie, și sâmbătă, 20 octombrie, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, în cadrul celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru. Spectacolul îi are în distribuție pe: Diana Fufezan, Andrei Gîlcescu, Raluca Iani, Serenela Mureșan, Cristina Ragos, Vlad Robaș, Ciprian Scurtea, Cristian Timbuș, Arina Ioana Trif și Marius Turdeanu. Scenografia, video și light design-ul sunt semnate de Andu Dumitrescu, iar muzica este creația originală a lui Vlaicu Golcea. Textul a fost tradus de Sándor László. Spectacolul a avut premiera de Ziua Națională a României, în anul 2017 și a fost realizat în cadrul proiectului „Be SpectACTive!”, un proiect finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, privind artele spectacolului și implicarea participativă a publicului.

„ (...) Într-o țară în care învățământul, politica și societatea în ansamblul ei nu găsesc ca fiind oportună detașarea de instituția bisericii, consider că un astfel de subiect e cât se poate de necesar și actual. În ce măsură mai sunt valabile azi preceptele morale ale creștinismului? Mai răspund ele necesităților unei societăți extrem de diferite față de cea iudaică de secol I, cum e cea a secolului XXI? E nevoie de religie pentru a duce o viață morală? Iată doar câteva întrebări cu care dorim să stârnim emoția, imaginația, dar și apetitul pentru reflecție al publicului”. (Radu Nica)

Festivalul Național de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 28-a ediție, are loc în perioada 19 - 29 octombrie 2018 și este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti. Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti. Ediţia de anul acesta îi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu și este desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Informații despre spectacole: www.fnt.ro. Bilete pentru spectacole: www.mystage.ro.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Ce înseamnă succesul garantat?
Cătălin Ștefănescu este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna martie.

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 18:00, va avea loc la Librăria Habitus Sibiu prima conferință specială FITS și TNRS a primăverii. Constantin Chiriac îl va avea ca invitat în această lună pe jurnalistul Cătălin Ștefănescu, realizatorul e..

citeste tot articolul

Cele mai noi cinci producții TNRS prezentate la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD.
Critici de teatru importanți din România sunt invitați la eveniment.

„Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy și &bdquo..

citeste tot articolul

„Antisocial”, un spectacol despre criza sistemului educațional românesc, se joacă miercuri 6 martie, pentru prima dată în acest an.
Regizorul spectacolului - Bogdan Georgescu, premiat cu Ursul de argint la Berlin.

Prezentat în anul 2015, după ce a avut premiera la TNRS, în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, în 21 de orașe din România, și recent, la finalul anului 2018, la Théâtre de la Ville Par..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link