FOCUS
info

Tânăra generație de actori aduce o nouă avanpremieră și un premiu

10-May-2017

Bogdan Georgescu revine pe scena sibiană cu un nou spectacol, iar Bogdan Sărătean urcă alături de studenții Departamentului de Artă Teatrală pe podiumul Festivalului Internațional „ClassFest” din Chișinău.

O nouă avanpremieră la TNRS
Cel mai nou spectacol a lui Bogdan Georgescu, „MAL/PRAXIS”, are avanpremiera joi, 18 mai, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Spectacolul este ultima parte a trilogiei #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit?, după cunoscutele „Antisocial” și „#minor”, care au străbătut țara în cadrul turneului „Manifest pentru Dialog”.

„MAL/PRAXIS” analizează situația în care vinovatul este cunoscut, dar din varii motive – frică, jocuri de putere, salvarea unei minime stabilități – nimeni nu ia nicio măsură, iar consecințele sunt, evident, catastrofale.
Din distribuția spectacolului fac parte studenți și absolvenți ai Departamentului de Artă Teatrală, alături de două actrițe ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Codruța Vasiu și Cristina Ragos.

Prețul unui bilet pentru această reprezentație este de 20 lei, respectiv 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Bilete se găsesc la Agenția Teatrală – mutată din data de 9 mai, timp de 10 zile, în foaierul TNRS – sau prin portalul www.evenim.ro.

Un festival, un premiu
În perioada 1-7 mai 2017 a avut loc la Chișinău a șaptea ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”. Acțiunea a găzduit spectacole produse de școli de teatru de renume mondial: Institutul Naţional de Artă Teatrală Sankt Petersburg, Rusia; Institutul de Stat de Teatru şi Cinematografie, Erevan, Armenia; Academia Naţională de Arte din Minsk, Belarus; Universitatea de Stat de Teatru şi Film Shota Rustaveli, Tbisili, Georgia; Academia de Teatru şi Film Athanor, Passau, Germania; Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău, Republica Moldova; Şcoala Naţională de Film, Televiziune şi Teatru, Lodz, Polonia & Teatr-Pralnia, Ucraina; Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, România; Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, Bucureşti, România; Universitatea de Arte George Enescu, Iaşi, România; Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, România; Universitatea Naţională de Teatru, Film şi TV Karpenko-Kary, Kiev, Ucraina.

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a fost reprezentat de „Iubirea la oameni”, un spectacol produs în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Din distribuție fac parte studenți ai anului III licență, scenografia e semnată de Alexandra Constantin, iar muzica originală e compusă de Charlie Fălămaș.

Spectacolul „Iubirea la oameni” a obținut premiul III, aflându-se pe podium alături de două dintre cele mai renumite academii de teatru din Europa: Institutul Național de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, Rusia și Academia Athanor din Passau, Germania.
„E mare lucru pentru studenții mei sibieni să fie pe podium alături de școli renumite din Rusia și Germania, care au venit cu producții halucinant de puternice și expresive. Sper ca spectacolul să aibă viață. Până la urmă se pare că am câștigat pariul pe care l-am făcut cerându-le studenților sarcini actoricești și umane atât de grele, care depășesc experiența lor profesională și de viață. Mă înclin în fața muncii pe care au depus-o pentru acest spectacol”, a declarat Bogdan Sărătean.

Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 12 iunie, de la ora 22:00, la Studioul de Teatru CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Producția este prezentată în cadrul secțiunii Întâlnirea școlilor și academiilor de teatru și management cultural.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Regal la conferințele FITS:
Constantin Chiriac în dialog cu Silviu Purcărete

TNRS și FITS au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru 27 aprilie 2018, ora 18:00, la Librăria Habitus, dialogul se va desfășura sub..

citeste tot articolul

Conferință specială, patru reprezentații „Faust” și alte evenimente programate în mai

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru evenimentele programate în perioada 30 aprilie – 25 mai 2018. Vineri, 27 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, seria co..

citeste tot articolul

Modificări în programul lunii aprilie

Reprezentațiile spectacolelor „Hedda Gabler“ și „Platonov”, programate în 15 și 17 aprile, de la orele 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, au fost anulate ca urmare a îmbolnăvirii unui actor..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link