FOCUS
info

Proiectul Poetic Invasion of the Cities continuă la Sibiu cu atelierul „Clovn”

04-Oct-2018

În perioada 12-16 noiembrie 2018, la Sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu are loc atelierul „Clovn”, susținut și animat de Christophe Herrada, actor, cântăreț și profesor la Conservatorul din Bruxelles (Belgia). Workshopul este primul dintr-o serie de trei astfel de evenimente programate în Sibiu, în cadrul proiectului Poetic Invasion of the Cities. Acesta va fi urmat de alte două ateliere ce se vor desfășura în următorii doi ani: „De la mișcare la respirație” - atelier de teatru fizic și comic suținut de un formator german, programat în mai 2019 și „Plasa invizibilă” - atelier de Commedia dell’Arte susținut de un formator italian, programat în aprilie 2020.

Acest stagiu are ca scop explorarea posibilităților fiecărui participant în utilizarea personalității și a „slăbiciunilor” individuale, în slujba „forței” personajului clovnesc. Conform declarațiilor lui Christophe Herrada, „deși Clovnul, interpretează mereu, el necesită o totală sinceritate a actantului în extra-cotidian. În consecință, ceea ce ne va interesa în timpul lucrului este tocmai starea. Personajul se va naște progresiv, fiind vigilent să nu se închidă prea repede, prea devreme, de teamă să nu-și piardă starea. Clovnul își va găsi costumul și machiajul pe măsura explorărilor pe care le face. Vom îndepărta grimasele și vulgaritatea pentru a pândi momentele de grație și pentru a ne bucura de efemer. Să te naști / Să nu fii pur și simplu disponibil și atent la ceea ce ne va scăpa, ne va surprinde și va surprinde partenerul / publicul.”

Pentru înscrierea la acest workshop sunt eligibili artiștii de artele spectacolului. Atelierul este structurat pentru 8, maxim 12 participanți, iar înscrierile se pot face până la data de 28 octombrie, doar prin completarea formularului de pe site-ul oficial al proiectului – aici. Aplicațiile primite vor fi examinate, iar persoanele selectate pentru participare vor primi confirmarea via e-mail până la data de 4 noiembrie. Regulamentul și informațiile complete despre desfășurarea acestui workshop pot fi consultate pe www.poeticinvasion.eu, la Clown Workshop, aici.

Participanții naționali și internaționali sunt rugați să trimită un e-mail la adresa alexandra.popa@sibfest.ro dacă doresc asistență în rezervarea cazării.

Atelierul reprezintă următoarea activitate ce se desfășoară la Sibiu în cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities (PIC), după evenimentele cuprinse în cadrul Festivalului PIC, la FITS 2018 și flashmob-ul Fantastic Village People, prezentat la finalul lunii iunie.

Despre PIC
Poetic Invasion of the Cities - PIC este un proiect multidisciplinar având ca scop principal descoperirea publicului în cele mai neobișnuite și uneori problematice zone ale comunităților implicate. PIC acționează pe patru linii diferite de acțiune cu obiective specifice. ACCES: accesul tuturor claselor sociale la spectacole live, accesul la circuite europene pentru artiști din toată Europa și o prezentare de spectacole europene dedicată artelor spectacolului în mediul urban. DISTRIBUIRE: dezvoltă o rețea permanentă de profesioniști ai evenimentelor urbane de tip happening și de arte stradale, inclusiv o rețea de artele spectacolului de tip flash-mob având ca membri importante instituții culturale și personal creativ, colaborând la crearea unor flashmoburi în Europa. TAG: promovarea unei abordări digitale în acest sector, încurajând trăirea experienței spectacolului de către un public de toate vârstele, exprimând-o în mod activ prin intermediul rețelelor sociale. FORMARE: promovarea inovației în producția artistică și în evenimente, inclusiv planuri de formare interdisciplinare abordând cele mai avansate tehnici de implicare a publicului; promovarea schimbului de tehnici și de limbaje artistice între artiștii din țările partenere, încurajează o abordare europeană față de creație, astfel crescând internaționalizarea carierelor.

Aceată acțiune este realizată în cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities, cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

TNRS, sold out în București, cu spectacolul „Perfect compus”, prezentat în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”
Cătălin Ștefănescu – gazda discuțiilor cu publicul, care vor urma după spectacol.

Teatrul Național „Radu Stanca” prezintă în această seară, în București, la ARCUB, Sala Mare, cea de-a treia reprezentație cu „Perfect compus” de Alexandra Badea, din cadrul turneului național „Manifest pentru..

citeste tot articolul

58 de spectacole programate la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.
Primele 12 reprezentații cu spectacolul „Faust”, regia Silviu Purcărete, vor avea loc în perioada aprilie – iulie.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pus în vânzare, pe site (http://www.tnrs.ro/program), biletele pentru primele douăsprezece reprezentații, din anul 2019, cu spectacolul „Faust”, regia Silviu Purcărete, care v..

citeste tot articolul

Actorul Marian Râlea, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie.

Constantin Chiriac îl va avea ca invitat al conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie, pe actorul Marian Râlea, într-un dialog despre teatru, prietenie și copilărie. Evenimentul va avea loc vineri, 22 februarie 2019, de l..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link