FOCUS
info

O parte dintre olimpicii sibieni ajung deseară la TNRS

22-Dec-2017

Primăria Municipiului Sibiu a premiat joi, 21 decembrie, elevii care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele din acest an școlar, valoarea totală a premiilor însumând 88.000 lei. 31 de elevi s-au bucurat de premii și mențiuni la olimpiadele naționale, iar alte 359 de premii au fost înmânate pentru rezultatele obținute la olimpiadele județene.

La deschiderea festivității au fost prezenți primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, precum și directorul Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ, Simona Pop și Claudia Mery Simtion, inspectorul școlar general.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu premiază 26 dintre elevii ce au obținut rezultate bune la olimpiadele internaționale și naționale, cu câte o invitație la premiera spectacolului din seara de 22 decembrie, „De veghe la Taj Mahal”, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

Șase elevi ai CNGL sunt așteptați în luna ianuarie la NASA

Șase elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au participat la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale dedicate elevilor de liceu, „Zero Robotics High School Tournament”, organizat de NASA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), în care participanții scriu programe informatice ce au ca scop programarea strategiilor în sateliții SPHERES deţinuţi de NASA, activi acum în spaţiu. În concurs au fost înscrise peste 150 de echipe, șapte dintre acestea fiind românești.

Ruxandra Fleșeriu, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleșer și Rareș Milea sunt cei șase elevi din clasa a XI-a, care formează echipa „Horizon” și care s-au clasat pe locul I la nivel mondial. În perioada 7-14 ianuarie 2018, aceștia au posibilitatea să meargă în America, la invitația MIT și NASA, pentru ultima etapă a concursului, participarea la câteva evenimente prin care să interacționeze cu mediul științific și universitar și pentru gala de premiere. Costurile pentru participarea acestora la evenimentele menționate se ridică la aproximativ 15.000 de USD. În acest sens, persoanele fizice și juridice care doresc să susțină această prezență românească în America, o pot face printr-o sponsorizare sau donație.
Sponsorizările se pot realiza pe bază de contract către:
Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2017”
BANCA TRANSILVANIA – Agenția Sibiu
IBAN RO69BTRL03301205K43916XX
SWIFT BTRLR022

Ruxandra Fleșeriu, Eric Avram, Daniel Bărac și Răzvan Dumitru au făcut parte din echipa voluntarilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu în 2017, fiind înscriși și pentru ediția de anul viitor, ce va avea loc în perioada 7 – 18 iunie 2018.

„Participarea celor șase elevi calificați la faza finală a competiției, însoțiți de un cadru didactic, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru transport, cazare și masă (estimativ 1500 de euro de persoană). Din păcate, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu nu are posibilitatea (financiară și legală) de a finanța deplasarea elevilor și profesorului însoțitor. Din acest motiv, CNGL Sibiu solicită sprijin din partea tuturor celor interesați de susținerea și promovarea tinerilor români de valoare, a celor care promit cu adevărat să devină creatori de cunoaștere pentru societatea de mâine”, a declarat Gabriel Octavian Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Cinci spectacole sold out și o modificare în programul de spectacole al lunii iulie: „Faust”, o nouă reprezentație în această lună.

Programul de spectacole al lunii iulie, de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a suferit, din cauza îmbolnăvirii unui actor, o modificare. Astfel, în locul reprezentației spectacolului „Bărbate, treci la fapte!&rdqu..

citeste tot articolul

TNRS prezintă în această seară spectacolul „Behind the wall” la Palermo.
Un spectacol ce tratează cu acuitate și empatie tema migrației.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, 11 iulie 2018, de la ora 22:00, la biserica Santa Maria dello Spasimo Palermo, spectacolul „Behind the wall”, spectacol ce îi are în distribuție..

citeste tot articolul

Spectacolul „Un tramvai numit Popescu” din nou „pe șine”, pe ruta verde Sibiu – Rășinari și retur. Din 12 iulie.
„Performanțele actorilor rămân tulburătoare”.

După o pauză de cinci ani, spectacolul de teatru comunitar realizat de Gavriil Pinte după opera antumă și postumă a lui Cristian Popescu se va juca din nou la Sibiu, în tramvaiul care circulă pe ruta Sibiu – Rășinari și retur. Prima repre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link