FOCUS
info

Muzica premierei „Ierusalim”, regia Bogdan Sărătean, poartă semnătura tânărului artist sibian Claudiu Fălămaș.
Textul lui Jez Butterworth, într-o paletă de ritmuri dintre cele mai diferite.

21-Feb-2019

Vineri, 22 februarie 2019, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în avanpremieră, la sala mare, spectacolul cu piesa „Ierusalim” de Jez Butterworth, în regia sibianului Bogdan Sărătean. Muzica spectacolului, compusă de tânărul Claudiu Fălămaș, aduce spectatorului, asemeni textului ce stă la baza premierei „Ierusalim”, un mix de emoții dintre cele mai variate: de la calm și seninătate la deznădejde, de la dezgust, furie, suferință la dragoste, speranță și încredere.

„Mi-a plăcut textul lui Jez Butterworth, „Ierusalim”, încă din 2014, când a fost prezentat ca spectacol lectură în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Nici nu am îndrăznit să mă gândesc atunci că voi compune muzica pentru acest spectacol, cinci ani mai târziu. Lumea din „Ierusalim” e o lume a periferiilor, a problemelor aferente periferiilor, a mizeriei din noi și din jurul nostru. Ce am încercat eu să fac prin fiecare partitură a fost să aduc bucuria, sensibilitatea, emoția, care nu sunt atributele exclusive ale lumii bune, sunt trăiri și ale celor mai puțin norocoși, din periferiile orașelor. Umanitate este și acolo, unde aparent nu mai e nimic. Avem două lumi muzicale: lumea magică, unde muzica vine din pământ din copaci, din pădure, din frunze, din aer, de departe, de nicăieri, de peste tot. Muzica lăuntrică. Muzica pământului. Muzica străbunilor, strămoșilor Byron, care sunt îngropați în pământul acela - şi lumea reală. Lumea pământeană. Muzica punk, tek, electro. Muzica party-urilor. Muzica drogurilor și protestelor la adresa sistemului în care trăim. Sunetul tobei, prezent în diferite forme, leagă, încheagă cele două lumi muzicale. Mă bucură forma în care compoziția mea muzicală îmbracă acest text, mă bucură receptivitatea actorilor TNRS și mai ales forța pe care actorii din distribuție o dau partiturilor mele. Sper ca emoțiile pe care am încercat să le codific în muzica acestui spectacol să ajungă la pubic”. Claudiu Fălămaș
Claudiu Fălămaș (n. 1990) a absolvit cursurile Departamentului de Artă Teatrală (licență și master), din cadrul Facultății de Litere și Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Deși în multe dintre proiectele la care a participat s-a afirmat ca actor („Romeo și Julieta”, „Visul unei nopți de vară”, „Scrisori Pierdute”, toate în regia lui Bogdan Sărătean), Claudiu Fălămaș s-a remarcat și prin talentul său muzical, creând atât performance-uri inspirate, de cele mai multe ori, din opera poetică a unor scriitori celebri autohtoni și universali („BEAT BUKOWSKI”, „Trenul cu 2 locomotive”), cât și muzica pentru diverse spectacole sibiene.

Spectacolul „Ierusalim” îi are în distrbuție pe actorii TNRS Florin Coșuleț, Mihai Coman, Pali Vecsei, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Viorel Rață, Cristian Stanca, Serenela Mureșan, Codruța Vasiu, Vlad Robaș. Alături de aceștia din distribuția spectacolului face parte și copilul Dragoș Bucșa dar și găina Rouzi și peștele Leonard. Spectacolul va avea premiera sâmbătă, 23 februarie 2019 și va putea fi revăzut pe 17 martie și 10 aprilie a.c.

Bilete online, la aceleași prețuri ca în agenția teatrală
Programul complet de spectacole al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu este publicat pe site-ul oficial al TNRS. Tot de pe site-ul oficial al teatrului, pot fi cumpărate și biletele pentru spectacole, fără niciun comision sau cost suplimentar. Biletele cumpărate online pot fi prezentate la intrarea în sala de spectacol, în format electronic, direct de pe telefon – nefiind necesară printarea lor.

Caseta artistică a spectacolului „Ierusalim”

AUTORUL: Jez Butterworth; REGIA: Bogdan Sărătean
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

TRADUCEREA: Rareș Moldovan;
SCENOGRAFIA: Alexandra Constantin;
ASISTENT SCENOGRAFIE: Alexandra Budianu;
MUZICA: Claudiu Fălămaș;
ÎN DISTRIBUŢIE: Florin Coșuleț, Mihai Coman, Pali Vecsei, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Viorel Rață, Cristian Stanca, Serenela Mureșan, Codruța Vasiu, Vlad Robaș, copilul Dragoș Bucșa, găina Rouzi și peștele Leonard.
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Ciprian Scurtea!

Astăzi este ziua de naștere a actorului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Ciprian Scurtea. Ciprian Scurtea este cunoscut publicului din producțiile naționalului sibian „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, spectacol..

citeste tot articolul

TNRS prezent cu „Omul cel bun din Sîciuan” la Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
Constantin Chiriac a susținut două recitaluri de poezie și o conferință în cadrul evenimentului.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, miercuri, 22 mai 2019, la Suceava, în cadrul evenimentului Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan..

citeste tot articolul

Universul „Yvonne” este creat de scenografa Andreea Săndulescu.
Andreea Săndulescu a colaborat cu teatre importante din România, dar și cu artiști cunoscuți ai scenei pop precum Inna, Delia și Deepcentral.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai 2019, la sala mare, de la ora 19:00, premiera spectacolului „Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndule..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link