FOCUS
info

La mulți ani, Marius Turdeanu!

26-Mar-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îi urează la mulți ani astăzi actorului Marius Turdeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei sibiene, îndrăgit atât de public cât și de critica de specialitate. În această seară Marius Turdeanu poate fi văzut pe scena naționalului sibian în spectacolul „Opinia publică”, regia Theodor-Cristian Popescu iar în următoarea perioadă în producțiile „Călătoriile lui Gulliver”, regia Silviu Purcărete (29 martie), „D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete (7 și 8 aprilie) și în cele zece reprezentații ale spectacolului „Faust”, regia Silviu Purcărete, programate în perioada aprilie – iulie.

Marius Turdeanu (n. 1977) a absolvit în 2002 studiile Facultății de Arta Actorului, din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș, fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Pe lângă colaborările cu regizori de film care i-au asigurat roluri în filmele Câmpul de luptă (r. B. Bărbulescu), Aurora (r. Cristi Puiu) și Poarta albă (r. Nicolae Mărgineanu), Marius Turdeanu se poate lăuda cu două nominalizări pentru cel mai bun actor în rol principal, în cadrul premiilor UNITER, atât pentru rolul Maestrului din spectacolul Maestrul și Margareta al lui Zoltán Balázs, cât și pentru rolul Cioran din spectacolul Ispita Cioran, regizat de Gavriil Pinte. De asemenea, Marius Turdeanu face parte din distribuția mai multor spectacole montate la naționalul sibian, colaborând cu diverși regizori marcanți ai momentului: Nora, Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess și 10 (regia: Radu Nica), Călătoriile lui Gulliver și D’ale Carnavalului (regia: Silviu Purcărete), GIRAFE Fabula urbană #1 (regia: Radu Afrim), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Ulciorul sfărâmat (regia Dominic Friedel), Hedda Gabler (regia Botond Nagy) etc.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu!

Le spunem la mulți ani astăzi actrițelor Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu. Pe Dana Lăzărescu o veți putea vedea în această toamnă în spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”, regia Radu Afrim (29 septembrie) iar pe Cristina S..

citeste tot articolul

La mulți ani, Johanna Adam!

Astăzi este ziua de naștere a actriței TNRS Johanna Adam, cunoscută publicului de pe scena Secției Germane a naționalului sibian. Johanna Adam născută la data de 31 iulie 1978, în Sibiu, după o licență în Actorie obținută în 200..

citeste tot articolul

La mulți ani, Rodica Mărgărit!

Astăzi este ziua de naștere a actriței Rodica Mărgărit, una dintre cele mai longevive prezențe ale scenei sibiene de teatru. Rodica Mărgărit a făcut parte din distribuția mai multor producții de referință ale naționalului sibian, precum Fedra (r..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link