FOCUS
info

La mulți ani, Marius Turdeanu!

26-Mar-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îi urează la mulți ani astăzi actorului Marius Turdeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei sibiene, îndrăgit atât de public cât și de critica de specialitate. În această seară Marius Turdeanu poate fi văzut pe scena naționalului sibian în spectacolul „Opinia publică”, regia Theodor-Cristian Popescu iar în următoarea perioadă în producțiile „Călătoriile lui Gulliver”, regia Silviu Purcărete (29 martie), „D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete (7 și 8 aprilie) și în cele zece reprezentații ale spectacolului „Faust”, regia Silviu Purcărete, programate în perioada aprilie – iulie.

Marius Turdeanu (n. 1977) a absolvit în 2002 studiile Facultății de Arta Actorului, din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș, fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Pe lângă colaborările cu regizori de film care i-au asigurat roluri în filmele Câmpul de luptă (r. B. Bărbulescu), Aurora (r. Cristi Puiu) și Poarta albă (r. Nicolae Mărgineanu), Marius Turdeanu se poate lăuda cu două nominalizări pentru cel mai bun actor în rol principal, în cadrul premiilor UNITER, atât pentru rolul Maestrului din spectacolul Maestrul și Margareta al lui Zoltán Balázs, cât și pentru rolul Cioran din spectacolul Ispita Cioran, regizat de Gavriil Pinte. De asemenea, Marius Turdeanu face parte din distribuția mai multor spectacole montate la naționalul sibian, colaborând cu diverși regizori marcanți ai momentului: Nora, Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess și 10 (regia: Radu Nica), Călătoriile lui Gulliver și D’ale Carnavalului (regia: Silviu Purcărete), GIRAFE Fabula urbană #1 (regia: Radu Afrim), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Ulciorul sfărâmat (regia Dominic Friedel), Hedda Gabler (regia Botond Nagy) etc.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Constantin Chiriac, recital de poezie în SUA de Ziua Culturii Naționale

„Domnule și frate Eminescu”, la Vista Sky Lounge, în Long Island City Construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, recitalul „Domnule şi frate Eminescu“ susținut de actorul Constantin Chi..

citeste tot articolul

Cosmin Chivu montează la Sibiu „Camino Real”, de Tennessee Williams

Un spectacol despre libertatea de gândire și mobilitate a celor marginalizați Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă pe 19 ianuarie 2020 premiera celui mai nou spectacol din repertoriu și totodată prima mare producți..

citeste tot articolul

Mesajul domnului Constantin Chiriac, la trecerea în neființă a artistului Sergiu Cipariu

„Astăzi pleacă dintre noi unul dintre cei mai hăruiți artiști populari pe care i-a avut regiunea Sibiului de-a lungul timpului – Sergiu Cipariu, un om care a încântat cu taragotul, cu țambalul, cu toate instrumentele la care ș..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link