FOCUS
info

La mulți ani, Ioana Blaga Frunzescu!

12-Nov-2019

Astăzi îi spunem la mulți ani actriței Ioana Blaga Frunzescu cunoscută publicului din spectacolele TNRS „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).

Ioana Blaga Frunzescu (n. 12 noiembrie 1968), pe lângă o licență în Actorie obținută în 1995 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere), are studii în Filologie, Psihologie și Management de proiecte și resurse umane. De asemenea, Ioana Blaga Frunzescu are un doctorat în Filologie, cu o teză de cercetare despre „Personajul feminin în teatrul și proza lui Ion Luca Caragiale”, susținută în 2010 în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și câteva volume literare sau eseistice: „Pseudo-aforisme” (Editura Etape, 2003), „Prelegeri neprotocolare” (Editura Casa Cărții de Știință, 2013), „Interioare. Exerciții de dezvoltare personală” (Editura Etape, 2012).


Totuși, o mare parte din activitatea Ioanei Blaga Frunzescu a vizat actoria de teatru, fiind distribuită în mai multe spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, precum „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).


Informații pe larg despre activitatea artistică a actriței Ioana Blaga Frunzescu sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu: www.tnrs.ro


  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Mesajul domnului Constantin Chiriac de Ziua Națională a României

În numele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și al Bursei de Spectacole de la Sibiu, transmit tuturor sibienilor, tuturor românilor, tuturor prietenilor din lume, cu ocazi..

citeste tot articolul

La mulți ani, Emőke Boldizsár!

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îi spune la mulți ani astăzi actriței Emőke Boldizsár, cunoscută și îndrăgită de publicul din Sibiu atât pentru rolurile din spectacolele secției germane a TNRS, cât și p..

citeste tot articolul

La mulți ani, Gabriela Pîrlițeanu!

Astăzi este ziua de naștere a actriței TNRS Gabriela Pîrlițeanu căreia îi spunem la mulți ani și pe care vă invităm să o vedeți vineri, 29 noiembrie 2019, în spectacolul „Lecția”, regia Mihai Măniuțiu. „Femei&rdquo..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link