FOCUS
info

La mulți ani, Diana Fufezan!

04-Mar-2019

Astăzi este ziua de naștere a actriței naționalului sibian Diana Fufezan, pe care o veți vedea în această seară la Sala Mare a TNRS, în spectacolul „Balul”, regia Radu Nica. „10”, regia Radu Nica (10 martie), „Opinia publica”, regia Theodor-Cristian Popescu (26 martie), „Călătoriile lui Gulliver”, regia Silviu Purcărete (29 martie), „Barbate treci la fapte”, regia Șerban Puiu (30 martie), „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete (12 și 13 aprilie) și cele zece reprezentații ale spectacolului „Faust”, regia Silviu Purcărete sunt spectaclele în care o puteți vedea pe Diana Fufezan pe scena TNRS în următoarea perioadă. Mai multe informații despre activitatea artistică a actriței Diana Fufezan, pe site-ul oficial al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu.

Diana Fufezan (n. 1978) a obținut în 2010 un doctorat în domeniul Teatru, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, după ce și-a luat licența în cadrul Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, unde, în prezent, este și cadru didactic. Din 2001, Diana Fufezan este una dintre actrițele Teatrului Național Radu Stanca, adoptând o paletă variată de personaje care i-au adus aprecierea publicului, dar și a criticii, obținând în 2004 Premiul III la Gala Hop a Tânărului Actor, Mangalia, pentru rolul din spectacolul Ofeliei Popii, Pentru Alejandra, după Alla Graubard. De cariera de actriță de teatru a Dianei Fufezan se leagă titlurile unor spectacole importante, precum Nora, Vremea dragostei, vremea morții, Balul, Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess și 10 (regia: Radu Nica), Trei surori și Omul cel bun din Sîciuan (regia: Anca Bradu), Plastilină (regia: Vlad Massaci), Pescărușul (regia: Andrei Șerban), Femeia țintă și cei zece amanți (regia: Claire Dancoisne), Oscar și buni Roz (one woman show regizat de ea însăși), Opinia publică (regia: Theodor Cristian Popescu) etc. De asemenea, a colaborat în diverse rânduri cu regizorul Silviu Purcărete, atât în calitate de actriță de teatru (în spectacolele Faust, Cumnata lui Pantagruel, Pilafuri și parfum de măgar, Lulu, Metamorfoze, Călătoriile lui Gulliver, Oidip, Povestea prințesei deocheate), cât și în calitate de actriță de film, în cadrul lungmetrajului Undeva la Palilula. Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Ciprian Scurtea!

Astăzi este ziua de naștere a actorului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Ciprian Scurtea. Ciprian Scurtea este cunoscut publicului din producțiile naționalului sibian „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, spectacol..

citeste tot articolul

TNRS prezent cu „Omul cel bun din Sîciuan” la Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
Constantin Chiriac a susținut două recitaluri de poezie și o conferință în cadrul evenimentului.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, miercuri, 22 mai 2019, la Suceava, în cadrul evenimentului Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan..

citeste tot articolul

Universul „Yvonne” este creat de scenografa Andreea Săndulescu.
Andreea Săndulescu a colaborat cu teatre importante din România, dar și cu artiști cunoscuți ai scenei pop precum Inna, Delia și Deepcentral.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai 2019, la sala mare, de la ora 19:00, premiera spectacolului „Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndule..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link