FOCUS
info

La mulți ani, Diana Fufezan!

04-Mar-2019

Astăzi este ziua de naștere a actriței naționalului sibian Diana Fufezan, pe care o veți vedea în această seară la Sala Mare a TNRS, în spectacolul „Balul”, regia Radu Nica. „10”, regia Radu Nica (10 martie), „Opinia publica”, regia Theodor-Cristian Popescu (26 martie), „Călătoriile lui Gulliver”, regia Silviu Purcărete (29 martie), „Barbate treci la fapte”, regia Șerban Puiu (30 martie), „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete (12 și 13 aprilie) și cele zece reprezentații ale spectacolului „Faust”, regia Silviu Purcărete sunt spectaclele în care o puteți vedea pe Diana Fufezan pe scena TNRS în următoarea perioadă. Mai multe informații despre activitatea artistică a actriței Diana Fufezan, pe site-ul oficial al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu.

Diana Fufezan (n. 1978) a obținut în 2010 un doctorat în domeniul Teatru, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, după ce și-a luat licența în cadrul Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, unde, în prezent, este și cadru didactic. Din 2001, Diana Fufezan este una dintre actrițele Teatrului Național Radu Stanca, adoptând o paletă variată de personaje care i-au adus aprecierea publicului, dar și a criticii, obținând în 2004 Premiul III la Gala Hop a Tânărului Actor, Mangalia, pentru rolul din spectacolul Ofeliei Popii, Pentru Alejandra, după Alla Graubard. De cariera de actriță de teatru a Dianei Fufezan se leagă titlurile unor spectacole importante, precum Nora, Vremea dragostei, vremea morții, Balul, Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess și 10 (regia: Radu Nica), Trei surori și Omul cel bun din Sîciuan (regia: Anca Bradu), Plastilină (regia: Vlad Massaci), Pescărușul (regia: Andrei Șerban), Femeia țintă și cei zece amanți (regia: Claire Dancoisne), Oscar și buni Roz (one woman show regizat de ea însăși), Opinia publică (regia: Theodor Cristian Popescu) etc. De asemenea, a colaborat în diverse rânduri cu regizorul Silviu Purcărete, atât în calitate de actriță de teatru (în spectacolele Faust, Cumnata lui Pantagruel, Pilafuri și parfum de măgar, Lulu, Metamorfoze, Călătoriile lui Gulliver, Oidip, Povestea prințesei deocheate), cât și în calitate de actriță de film, în cadrul lungmetrajului Undeva la Palilula. Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Veronica Popescu!

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu o sărbătorește astăzi pe actrița Veronica Popescu cunoscută publicului din Sibiu din spectacolele „Un tramvai numit Popescu”, regia Gavriil Pinte, „Metamorfoze”, „Faust&rd..

citeste tot articolul

Ce înseamnă succesul garantat?
Cătălin Ștefănescu este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna martie.

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 18:00, va avea loc la Librăria Habitus Sibiu prima conferință specială FITS și TNRS a primăverii. Constantin Chiriac îl va avea ca invitat în această lună pe jurnalistul Cătălin Ștefănescu, realizatorul e..

citeste tot articolul

Cele mai noi cinci producții TNRS prezentate la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD.
Critici de teatru importanți din România sunt invitați la eveniment.

„Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy și &bdquo..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link