FOCUS
info

La mulți ani, Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu!

01-Aug-2019

Le spunem la mulți ani astăzi actrițelor Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu. Pe Dana Lăzărescu o veți putea vedea în această toamnă în spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”, regia Radu Afrim (29 septembrie) iar pe Cristina Stoleriu în spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, regia: Silviu Purcărete - premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2018, în România (5 și 6 octombrie 2019). Informații pe larg despre spectacolele de teatru care vor avea loc în Sibiu în lunile septembrie și octombrie pe site-ul oficial al teatrului.

Cristina Stoleriu (n. 1 august 1976) este, din 2002, licențiată a Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu). Activitatea sa profesională cuprinde mai multe roluri interpretate pe scena Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, printre care amintim: Faust, Lulu, D’ale Carnavalului, Oidip și Povestea prințesei deocheate (regia: Silviu Purcărete), Trilogia evreiască. Shoah, Trilogia evreiască. Ecleziastul și Lecția (regia: Mihai Măniuțiu), Pescărușul (regia: Andrei Șerban), Puricele în ureche și Încurcă-i drace! (regia: Șerban Puiu) etc. Informații pe larg despre Cristina Stoleriu, pe site-ul oficial al TNRS.

Dana Lăzărescu (n. 1 august 1950) și-a finalizat în 2008 studiile de actorie, nivel licență și masterat, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Chiar dacă, în calitate de actriță de film, a colaborat cu diverși regizori în cadrul câtorva producții, precum Ocolul pământului (r. Costa Gavras), Drum fără întoarcere (r. Alexandru Tatos) sau Doi ani de vacanță (r. Sergiu Nicolaescu), Dana Lăzărescu rămâne fidelă teatrului, fiind una dintre cele mai cunoscute prezențe feminine ale Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Dintre spectacolele în care a fost distribuită, putem aminti: Fedra (regia: Aureliu Manea), Oedip salvat (regia: Iulian Vișa), Don Quijote și Satyricon (regia: Mihai Constantin Ranin), Gaițele (regia: Florin Zamfirescu), Trilogia evreiască. Shoah și Trilogia evreiască. Ecleziastul (regia: Mihai Măniuțiu), Faust și D’ale Carnavalului (regia: Silviu Purcărete) sau GIRAFE Fabula urbană #1 și BIZONI Fabula urbană #2 (regia: Radu Afrim), Ulciorul sfărâmat, regia Dominic Fridel. Mai multe informații despre Dana Lăzărescu, pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu!

Le spunem la mulți ani astăzi actrițelor Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu. Pe Dana Lăzărescu o veți putea vedea în această toamnă în spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”, regia Radu Afrim (29 septembrie) iar pe Cristina S..

citeste tot articolul

La mulți ani, Johanna Adam!

Astăzi este ziua de naștere a actriței TNRS Johanna Adam, cunoscută publicului de pe scena Secției Germane a naționalului sibian. Johanna Adam născută la data de 31 iulie 1978, în Sibiu, după o licență în Actorie obținută în 200..

citeste tot articolul

La mulți ani, Rodica Mărgărit!

Astăzi este ziua de naștere a actriței Rodica Mărgărit, una dintre cele mai longevive prezențe ale scenei sibiene de teatru. Rodica Mărgărit a făcut parte din distribuția mai multor producții de referință ale naționalului sibian, precum Fedra (r..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link