FOCUS
info

Ianuarie la Teatrul Naţional "Radu Stanca"

19-Dec-2017

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu începe în forță anul 2018 cu 23 de spectacole programate în perioada 5-31 ianuarie.

„Bărbate, treci la fapte” este comedia care deschide noul an teatral la TNRS, vineri, 5 ianuarie, de la ora 19:00. Seria comediilor continuă până la finalul lunii cu „Îmi place cum miroși” (6 ianuarie), „Take, Ianke și Cadâr” (10 ianuarie), „Cerere în căsătorie” (17 ianuarie), „Puricele în ureche” (23 și 24 ianuarie) și „Încurcă-i drace” (28 ianuarie).

Programul publicat inițial a suferit câteva modificări din momentul în care biletele au intrat la vânzare. Astfel, joi, 18 ianuarie, în locul spectacolului „Shakespeare sämtliche Werke leicht gekürzt” / „Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt” se joacă „Märtyrer” / „Martiri”; joi, 25 ianuarie, în locul spectacolului „Wie feuere ich meinen Mörder” / „Am angajat un ucigaș profesionist” se joacă „Woyzeck”; în locul spectacolului „Încurcă-i drace”, programat inițial vineri, 26 ianuarie se joacă spectacolul „Vorbiți tăcere? / Sprechen Sie Schweigen?”, iar „Încurcă-i drace” s-a reprogramnat pentru data de 28 ianuarie.

Cei care au achiziționat bilete pe varianta inițială de program le pot folosi în aceleași date menționate pe tichete, la spectacolele care s-au programat în schimb sau își pot recupera banii de la Agenția Teatrală ori trimițând un e-mail pe adresa contact@eventim.ro, în funcție de locul din care biletele au fost cumpărate. Biletele achiziționate pentru spectacolul „Încurcă-i drace” rămân valabile fie pentru data de 26, fie pentru data de 28 sau se pot returna pentru recuperarea banilor.

La 11 ani de la premieră, „Balul” revine pe scena naționalului sibian, marți, 19 ianuarie, de la ora 19:00. Spectacolul în regia lui Radu-Alexandru Nica aduce laolaltă România – trecută și prezentă, într-o producție bazată în totalitate pe gest și deloc pe cuvânt.

Cele mai recente spectacole din repertoriul TNRS se joacă și în luna ianuarie: „Reasons to be pretty”, regia Rafael Kohn (11 ianuarie), „De veghe la Taj-Mahal”, regia Radu-Alexandru Nica (12 ianuarie), „Emigranții”, regia Dan Glasu (14 ianuarie), „10”, regia Radu-Alexandru Nica (21 ianuarie), „Vorbiți tăcere? / Sprechen Sie Schweigen?”, un spectacol de Gianina Cărbunariu (26 ianuarie), „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu (27 ianuarie).

Secția Germană prezintă în această lună și „Märtyrer / Martiri”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, un spectacol în care se vorbește despre evoluție, emancipare, contracepție, homosexualitate, evreime, toate, văzute prin ochii lui Benjamin, un băiat de 16 ani. Reprezentația are loc joi, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la TNRS. „Woyzeck”, una dintre cele mai jucate piese în repertoriul teatrului german, are loc joi, 25 ianuarie, de la ora 19:00. În regia lui Alexa Visarion, spectacolul atrage atenția asupra lipsei valorilor morale și vorbește despre procesul de dezumanizare.
Toate spectacolele Secției Germane sunt prezentate cu traducere în limba română.

În luna ianuarie, la TNRS mai sunt programate spectacolele: „Sărbători fericite” (7 ianuarie), „Opinia publică” (9 ianuarie), „Breaking the Waves sau Viața binecuvântată a lui Bess” (13 ianuarie), „Marat/Sade” (16 ianuarie), „Oameni obișnuiți” (20 ianuarie), „Orb de mină” (30 ianuarie) și „O noapte furtunoasă” (31 ianuarie).

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală cât şi online, prin eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Preţul unui bilet întreg variază între 20 și 40 de lei, iar pentru cele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.

Agenția teatrală va fi închisă în perioada sărbătorilor, din 23 decembrie până în 1 ianuarie, iar de marți, 2 ianuarie 2018, aceasta funcționează după următorul program: marți – sâmbătă, de la 11:00 la 18:00, duminica de la 10:00 la 14:00, iar luni închis. Informații complete despre spectacolele TNRS pot fi consultate pe site-ul teatrului.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

TNRS, în turneu la Luxemburg cu „Scene dintr-o căsnicie” și la București, în cadrul FNT, cu „10”.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, 18 octombrie, și mâine, 19 octombrie, la Teatrul Municipial din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, spectacolul „Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui ..

citeste tot articolul

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu începe un turneu de două săptămâni în China.

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu vor începe un turneu de două săptămâni în China cu spectacolele „Așteptându-l pe Godot” și „Oidip” – ambele regizate de Silviu Purcărete...

citeste tot articolul

Festivalul s-a încheiat, festivalul continuă: Constantin Chiriac în dialog cu Dragoș Bucurenci în cadrul unei noi conferințe speciale FITS.

TNRS și FITS continuă seria conferințelor speciale din acest an cu un nou eveniment, care îl va avea ca invitat, pentru prima data în cadrul acestei platforme de dialog, pe Dragoș Bucurenci. Vineri, 5 octombrie 2018, de la ora 18:00,..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link