FOCUS
info

Ianuarie la Teatrul Naţional "Radu Stanca"

19-Dec-2017

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu începe în forță anul 2018 cu 23 de spectacole programate în perioada 5-31 ianuarie.

„Bărbate, treci la fapte” este comedia care deschide noul an teatral la TNRS, vineri, 5 ianuarie, de la ora 19:00. Seria comediilor continuă până la finalul lunii cu „Îmi place cum miroși” (6 ianuarie), „Take, Ianke și Cadâr” (10 ianuarie), „Cerere în căsătorie” (17 ianuarie), „Puricele în ureche” (23 și 24 ianuarie) și „Încurcă-i drace” (28 ianuarie).

Programul publicat inițial a suferit câteva modificări din momentul în care biletele au intrat la vânzare. Astfel, joi, 18 ianuarie, în locul spectacolului „Shakespeare sämtliche Werke leicht gekürzt” / „Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt” se joacă „Märtyrer” / „Martiri”; joi, 25 ianuarie, în locul spectacolului „Wie feuere ich meinen Mörder” / „Am angajat un ucigaș profesionist” se joacă „Woyzeck”; în locul spectacolului „Încurcă-i drace”, programat inițial vineri, 26 ianuarie se joacă spectacolul „Vorbiți tăcere? / Sprechen Sie Schweigen?”, iar „Încurcă-i drace” s-a reprogramnat pentru data de 28 ianuarie.

Cei care au achiziționat bilete pe varianta inițială de program le pot folosi în aceleași date menționate pe tichete, la spectacolele care s-au programat în schimb sau își pot recupera banii de la Agenția Teatrală ori trimițând un e-mail pe adresa contact@eventim.ro, în funcție de locul din care biletele au fost cumpărate. Biletele achiziționate pentru spectacolul „Încurcă-i drace” rămân valabile fie pentru data de 26, fie pentru data de 28 sau se pot returna pentru recuperarea banilor.

La 11 ani de la premieră, „Balul” revine pe scena naționalului sibian, marți, 19 ianuarie, de la ora 19:00. Spectacolul în regia lui Radu-Alexandru Nica aduce laolaltă România – trecută și prezentă, într-o producție bazată în totalitate pe gest și deloc pe cuvânt.

Cele mai recente spectacole din repertoriul TNRS se joacă și în luna ianuarie: „Reasons to be pretty”, regia Rafael Kohn (11 ianuarie), „De veghe la Taj-Mahal”, regia Radu-Alexandru Nica (12 ianuarie), „Emigranții”, regia Dan Glasu (14 ianuarie), „10”, regia Radu-Alexandru Nica (21 ianuarie), „Vorbiți tăcere? / Sprechen Sie Schweigen?”, un spectacol de Gianina Cărbunariu (26 ianuarie), „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu (27 ianuarie).

Secția Germană prezintă în această lună și „Märtyrer / Martiri”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, un spectacol în care se vorbește despre evoluție, emancipare, contracepție, homosexualitate, evreime, toate, văzute prin ochii lui Benjamin, un băiat de 16 ani. Reprezentația are loc joi, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la TNRS. „Woyzeck”, una dintre cele mai jucate piese în repertoriul teatrului german, are loc joi, 25 ianuarie, de la ora 19:00. În regia lui Alexa Visarion, spectacolul atrage atenția asupra lipsei valorilor morale și vorbește despre procesul de dezumanizare.
Toate spectacolele Secției Germane sunt prezentate cu traducere în limba română.

În luna ianuarie, la TNRS mai sunt programate spectacolele: „Sărbători fericite” (7 ianuarie), „Opinia publică” (9 ianuarie), „Breaking the Waves sau Viața binecuvântată a lui Bess” (13 ianuarie), „Marat/Sade” (16 ianuarie), „Oameni obișnuiți” (20 ianuarie), „Orb de mină” (30 ianuarie) și „O noapte furtunoasă” (31 ianuarie).

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală cât şi online, prin eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Preţul unui bilet întreg variază între 20 și 40 de lei, iar pentru cele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.

Agenția teatrală va fi închisă în perioada sărbătorilor, din 23 decembrie până în 1 ianuarie, iar de marți, 2 ianuarie 2018, aceasta funcționează după următorul program: marți – sâmbătă, de la 11:00 la 18:00, duminica de la 10:00 la 14:00, iar luni închis. Informații complete despre spectacolele TNRS pot fi consultate pe site-ul teatrului.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Regal la conferințele FITS:
Constantin Chiriac în dialog cu Silviu Purcărete

TNRS și FITS au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru 27 aprilie 2018, ora 18:00, la Librăria Habitus, dialogul se va desfășura sub..

citeste tot articolul

Conferință specială, patru reprezentații „Faust” și alte evenimente programate în mai

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru evenimentele programate în perioada 30 aprilie – 25 mai 2018. Vineri, 27 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, seria co..

citeste tot articolul

Modificări în programul lunii aprilie

Reprezentațiile spectacolelor „Hedda Gabler“ și „Platonov”, programate în 15 și 17 aprile, de la orele 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, au fost anulate ca urmare a îmbolnăvirii unui actor..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link