FOCUS
info

Finalul săptămânii aduce o nouă avanpremieră: „Rug”, în regia lui Armin Petras

06-May-2017

O nouă producție a lui Armin Petras pe scena naționalului sibian, „Rug”, după un roman de György Dragomán, se joacă în avanpremieră duminică, 7 mai, de la ora 19:00, la TNRS, în prezența autorului. Alte două reprezentații mai au loc vineri, 19 mai, și sâmbătă, 20 mai, de la orele 19:00.

„Propunerea a venit din partea domnului Armin Petras, acum aproape doi ani. I-au plăcut actorii teatrului național din Sibiu și colaborarea pe care am avut-o. Și nouă ne-a plăcut felul în care am lucrat și ne-am dorit o relație pe termen lung. A ales acest text ca și pretext de dialog între actorii europeni. Atunci au apărut patru parteneri: Stuttgart, Dresda, Budapesta și Sibiu, prin cele patru teatre care s-au implicat în această producție multiplă, Schauspiel Stuttgart, Staatsschauspiel Dresden, Vígszínház Budapesta și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu”, a declarat Constantin Chiriac în cadrul conferinței de presă organizată pentru acest eveniment.

Armin Petras susține că este un eveniment unic în lume: „Aș dori să vă mulțumesc că pot să fiu iarăși aici, în acest oraș. În viața mea am făcut mai mult de 15 coproducții, dar aceasta e specială. Nu știu să mai fi fost o coproducție unde să fi fost implicate mai multe teatre, cu șase actrițe, cu trei distribuții, în trei limbi. E vorba de a avea diferite experiențe cu actori, oameni diferiți din țări diferite, dar în același timp a fost important pentru mine că textul acesta minunat, care se joacă în România anilor 90, să îl pun în lumină prin și datorită experienței actrițelor din mai multe țări.”

Actrițele din România implicate în proiect, Arina Ioana Trif și Maria Tomoiagă, s-au declarat mulțumite de experiența pe care au avut-o la Dresda, în cele șase săptămâni de repetiție, alături de celelalte actrițe din Germania și Ungaria.
„Experiența cu Armin, nu neapărat cu el ca regizor, cât și cu întreaga lui echipă, o doresc oricărui actor și oricărei actrițe. M-am simțit foarte bine ca actriță, m-am simțit apreciată. Cu colegele din Germania și Ungaria am lucrat foarte bine, am fost într-adevăr o echipă”, a declarat Arina cu încântare. Maria descrie schimbul de experiență avut, astfel: „Pot spune că au fost cele mai frumoase repetiții pe care le-am avut până acum. A fost minunat schimbul de experiențe între actrițele germane și actrițele din Ungaria, pentru că am învățat foarte mult una de la cealaltă. Fiecare a venit cu bagajul emoțional și cu experințele avute acasă, cu diferitele tradiții și a fost o compoziție extraordinară.”

Spectacolul aduce un element inedit: 2,5 mc de gheață în care cele două actrițe vor aduce pe scenă povestea Emmei, o fată de treisprezece ani, ce se plasează în România anilor 1989 – 1990 și se află în căutarea identității. La școală, fata este marginalizată de către ceilalți, deoarece bunica este considerată o turnătoare și o nebună, care citește în cafea sau în sânge. Emma îndură chinurile cu mult curaj, iar neîncrederea față de bătrână se transformă curând într-o relație strânsă – deoarece bunica începe să povestească.

Accesul publicului la aceste reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, cât şi online, prin www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 15 lei redus pentru elevi, studenți și pensionari.
Pentru biletele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%. Informații complete despre spectacolele naționalului sibian găsiți pe www.tnrs.ro.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Regal la conferințele FITS:
Constantin Chiriac în dialog cu Silviu Purcărete

TNRS și FITS au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru 27 aprilie 2018, ora 18:00, la Librăria Habitus, dialogul se va desfășura sub..

citeste tot articolul

Conferință specială, patru reprezentații „Faust” și alte evenimente programate în mai

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru evenimentele programate în perioada 30 aprilie – 25 mai 2018. Vineri, 27 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, seria co..

citeste tot articolul

Modificări în programul lunii aprilie

Reprezentațiile spectacolelor „Hedda Gabler“ și „Platonov”, programate în 15 și 17 aprile, de la orele 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, au fost anulate ca urmare a îmbolnăvirii unui actor..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link