FOCUS
info

Final de an la TNRS

15-Dec-2017

Astăzi, 15 decembrie, de la ora 19:00, Secția Germană a TNRS prezintă premiera spectacolului „Szenen einer Ehe / Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Charles Muller, cu Krista Birkner, actriță a Berliner Ensemble și Daniel Bucher, actor al TNRS. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română. Tot în acest sfârșit de săptămână, Alexandru Malaicu și Ioan Paraschiv prezintă în avanpremieră, sâmbătă, 16 decembrie și în premieră, duminică, 17 decembrie, spectacolul „Emigranții”, în regia lui Dan Glasu. Cele două reprezentații au loc la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte, de la orele 20:00.

Aceste evenimente sunt în acord cu programul impus de Guvernul României în decursul zilelor de doliu național. Piesele puse în scenă nu se încadrează într-un registru comic, iar înaintea fiecărei reprezentații programate în aceste zile va fi ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai.

Săptămâna viitoare, ultima în care s-au programat spectacole în acest an la Teatrul Național „Radu Stanca”, vine cu premiera celei mai recente producții semnate de Radu-Alexandru Nica, dar și cu un spectacol studențesc și o conferință specială al cărei invitat este Dumitru Prunariu.

Astfel, până la finele anului, au loc două reprezențaii ale spectacolului „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, ce prezintă evoluția vieții unor adolescenți a căror părinți au plecat în străinătate, la muncă. Acestea au loc marți, 19 decembrie și miercuri, 20 decembrie, de la orele 20:00, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Intrarea la aceste reprezentații este liberă, pe bază de rezervare la Agenția Teatrală.

Evenimentele speciale FITS extinse în timpul anului continuă vineri, 22 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, cu conferința „Cosmosul - între vis și explorare”, ce îi aduce în dialog pe Constantin Chiriac și Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic, în cadrul misiunii Soiuz 40 ce a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.
În 1981, cosmonautul a primit titlul de onoare suprem de „Erou al R.S. România”. În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate și pentru meritele deosebite în vederea ridicării prestigiului Armatei României, Ministrul Apărării Naționale i-a conferit, în 2011, Emblema Onoarea Armatei României. Dumitru Prunariu este membru corespondent al Academiei Internaţionale de Astronautică (din 1992), membru în Comitetul Naţional Român al Comitetului pentru Cercetarea Spaţiului Cosmic - COSPAR (1994) și vicepreşedinte al Comitetului de Relaţii Internaţionale al Agenţiei Spaţiale Europene.

„Ultima conferință din acest an aduce o personalitate unică a spațiului românesc, singurul cosmonaut din România care a fost în cosmos și a avut șansa acestui dialog interspațial alături de o echipă internațională. Este zona în care știința se împletește cu visarea, cu reveria, cu creația, cu posibilitatea de a fantaza și de aceea ne-am gândit că e important, cu două zile înainte de celebrarea Nașterii Domnului, să putem spune povești frumoase despre izbânda omului”, a declarat Constantin Chiriac.

Accesul la acest eveniment este gratuit, iar la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Tot în 22 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca”, are loc premiera spectacolului „De veghe la Taj-Mahal”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, cu actorii Florin Coșuleț și Cătălin Pătru. Acțiunea se petrece în anul 1648, în Agra, capitala imperiului mogul, India. Cei doi gardieni imperiali și prieteni din copilărie, Humayun și Babur, stau de strajă în timp ce se fac ultimele finisaje înainte de inaugurarea celebrului mausoleu, Taj Mahal. Mughalul (împăratul), a decis ca nimeni să nu se uite la noul edificiu până ce nu va fi gata, așa că această clipă e așteptată timp de 16 ani și trăită cu înfrigurare de cei doi. Ei vor avea parte de bucuria unică de a admira frumoasa clădire scăldată de primele raze ale soarelui cât încă e perfectă și neafectată de intemperii. Dar contemplarea perfecțiunii are un preț imens, pe care Humayun și Babur îl vor afla cât de curând și care le va pune în cumpănă relația pe care o credeau indestructibilă. Piesa conține elemente istorice și de legendă și atinge teme generoase și actuale precum prietenia, scopul artei, al progresului uman, dar și teme sociale, a căror percutanță e perenă, iar producția sibiană se joacă în premieră națională, textul nefiind montat, vreodată, în România.

Bilete pentru spectacolele TNRS pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, sau online, prin www.eventim.ro. Agenția este închisă în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie, iar de marți, 2 ianuarie 2018, aceasta funcționează după următorul program: marți – sâmbătă, de la ora 11:00 la ora 18:00, duminica de la ora 10:00 la ora 14:00, iar luni închis.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Cinci spectacole sold out și o modificare în programul de spectacole al lunii iulie: „Faust”, o nouă reprezentație în această lună.

Programul de spectacole al lunii iulie, de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a suferit, din cauza îmbolnăvirii unui actor, o modificare. Astfel, în locul reprezentației spectacolului „Bărbate, treci la fapte!&rdqu..

citeste tot articolul

TNRS prezintă în această seară spectacolul „Behind the wall” la Palermo.
Un spectacol ce tratează cu acuitate și empatie tema migrației.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, 11 iulie 2018, de la ora 22:00, la biserica Santa Maria dello Spasimo Palermo, spectacolul „Behind the wall”, spectacol ce îi are în distribuție..

citeste tot articolul

Spectacolul „Un tramvai numit Popescu” din nou „pe șine”, pe ruta verde Sibiu – Rășinari și retur. Din 12 iulie.
„Performanțele actorilor rămân tulburătoare”.

După o pauză de cinci ani, spectacolul de teatru comunitar realizat de Gavriil Pinte după opera antumă și postumă a lui Cristian Popescu se va juca din nou la Sibiu, în tramvaiul care circulă pe ruta Sibiu – Rășinari și retur. Prima repre..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link