FOCUS
info

Diversitate europeană și libertate de expresie

15-Mar-2018

În anul 2018, Festivalul Internațional De Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca”, este partener într-un nou proiect european, Voices of Solidarity (VOICES), finanțat prin programul Europa Creativă.

Agenția britanică de dezvoltare ArtReach conduce acest parteneriat ambițios între organizații europene, pentru implementarea proiectului VOICES. Acesta este o nouă colaborare artistică ce explorează și celebrează valorile libertății și încearcă să audă vocile persoanelor și grupurilor mai puțin vizibile, ale refugiaților sau persoanelor în căutare de azil.

În parteneriat cu ArtReach se află în acest proiect și festivalul de artă stradală Altonale GmbH (Hamburg, Germania), muzeul pentru copii Explora - Il Museo Dei Bambini (Roma, Italia), agenția de dezvoltare comunitară CESIE (Palermo, Italia) și instituția culturală organizatoare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” (Sibiu, România).

VOICES presupune

Pe de o parte, patru noi spectacole de teatru, de tip outdoor, create în Marea Britanie, Germania, Italia și România, care vor fi prezentate în fiecare dintre țările partenere. ArtReach a ales Parrabbola pentru realizarea primului spectacol, în Marea Britanie. Astfel, compania va crea spectacolul „Wheeze - The Wind of Change”, ce va fi prezentat vara viitoare, la Londra și Leicester.
Pe de altă parte, în cadrul proiectului se prezintă cinci parade artistice, create și susținute în Palermo, Hamburg, Londra și Leicester. În cadrul evenimentelor vor fi implicați sute de localnici, refugiați ajunși recent în locurile respective și persoane în căutare de azil, astfel încât un număr cât mai mare de oameni cât mai diferiți să se întâlnească. Tema paradelor programate în spații publice va fi „Welcome”, iar oamenii sunt incurajați să se alăture, accesul fiind gratuit.

VOICES va fi prezentat, din primăvara și până în toamna anului 2018, la Muzeul Explora din Roma. „VOICES este o dezvoltare a parteneriatului nostru european de success, explorând noi forme artistice de colaborare cu un puternic element de dezvoltare a audienței, incluzând și integrarea refugiaților și a celor în căutare de azil,” a declarat David Hill, Directorul ArtReach.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Școala de Teatru și Management Cultural din Sibiu: peste 50 de turnee naționale și internaționale. Astăzi este ultima zi de înscriere la specializările actorie, teatrologie și management cultural (studii de licență).

Sibiul are una dintre cele mai active școli de teatru din România. Cu o istorie de doar 21 de ani, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu prezintă anual publicului din Sibiu nu mai puțin de patr..

citeste tot articolul

„Voi încerca să împart cu viitorii studenți tot ce am învățat la rândul meu din întâlnirile cu regizori cunoscuți.” Ofelia Popii, profesor de an la Școala de Teatru și Management Cultural de la Sibiu.

Ofelia Popii, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe de teatru și film din România, va fi începând din anul universitar 2018 – 2019 profesor de an în cadrul Școlii de Teatru și Management Cultural &ndas..

citeste tot articolul

Regizorul german Alexander Riemenscheneider montează la TNRS un spectacol despre absurdul birocratic european. „Hin und her / Încoace și încolo” va avea premiera sâmbătă, 15 septembrie 2018.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Mare (Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2), premiera spectacolului cu piesa „Hin und her / Încoace și încolo”,..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link