FOCUS
info

Diversitate europeană și libertate de expresie

15-Mar-2018

În anul 2018, Festivalul Internațional De Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca”, este partener într-un nou proiect european, Voices of Solidarity (VOICES), finanțat prin programul Europa Creativă.

Agenția britanică de dezvoltare ArtReach conduce acest parteneriat ambițios între organizații europene, pentru implementarea proiectului VOICES. Acesta este o nouă colaborare artistică ce explorează și celebrează valorile libertății și încearcă să audă vocile persoanelor și grupurilor mai puțin vizibile, ale refugiaților sau persoanelor în căutare de azil.

În parteneriat cu ArtReach se află în acest proiect și festivalul de artă stradală Altonale GmbH (Hamburg, Germania), muzeul pentru copii Explora - Il Museo Dei Bambini (Roma, Italia), agenția de dezvoltare comunitară CESIE (Palermo, Italia) și instituția culturală organizatoare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” (Sibiu, România).

VOICES presupune

Pe de o parte, patru noi spectacole de teatru, de tip outdoor, create în Marea Britanie, Germania, Italia și România, care vor fi prezentate în fiecare dintre țările partenere. ArtReach a ales Parrabbola pentru realizarea primului spectacol, în Marea Britanie. Astfel, compania va crea spectacolul „Wheeze - The Wind of Change”, ce va fi prezentat vara viitoare, la Londra și Leicester.
Pe de altă parte, în cadrul proiectului se prezintă cinci parade artistice, create și susținute în Palermo, Hamburg, Londra și Leicester. În cadrul evenimentelor vor fi implicați sute de localnici, refugiați ajunși recent în locurile respective și persoane în căutare de azil, astfel încât un număr cât mai mare de oameni cât mai diferiți să se întâlnească. Tema paradelor programate în spații publice va fi „Welcome”, iar oamenii sunt incurajați să se alăture, accesul fiind gratuit.

VOICES va fi prezentat, din primăvara și până în toamna anului 2018, la Muzeul Explora din Roma. „VOICES este o dezvoltare a parteneriatului nostru european de success, explorând noi forme artistice de colaborare cu un puternic element de dezvoltare a audienței, incluzând și integrarea refugiaților și a celor în căutare de azil,” a declarat David Hill, Directorul ArtReach.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Rămas bun, Valentin Plătăreanu!

Valentin Plătăreanu, actor, regizor de teatru și profesor de actorie, cu dublă cetățenie – română și germană, născut la data de 15 noiembrie 1936 la București, a încetat din viață marți, 16 aprilie 2019, în Germania. Pe sc..

citeste tot articolul

Constantin Chiriac, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.
„Este o recunoaștere care consfințește eforturile pe care le-am făcut de-a lungul timpului.”

Actorul Constantin Chiriac, director general al naționalului sibian și președinte al celui mai important festival de artele spectacolului din Europa – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a devenit membru de onoare al Academiei Oamen..

citeste tot articolul

„Steaua fără nume”, un nou spectacol în repertoriul TNRS.
O comedie romantică în regia actorului Florin Coșuleț.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 19 aprilie, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 5 mai 2019, avanpremiera spectacolului cu piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia actorului TNRS Fl..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link