FOCUS
info

Diversitate europeană și libertate de expresie

15-Mar-2018

În anul 2018, Festivalul Internațional De Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca”, este partener într-un nou proiect european, Voices of Solidarity (VOICES), finanțat prin programul Europa Creativă.

Agenția britanică de dezvoltare ArtReach conduce acest parteneriat ambițios între organizații europene, pentru implementarea proiectului VOICES. Acesta este o nouă colaborare artistică ce explorează și celebrează valorile libertății și încearcă să audă vocile persoanelor și grupurilor mai puțin vizibile, ale refugiaților sau persoanelor în căutare de azil.

În parteneriat cu ArtReach se află în acest proiect și festivalul de artă stradală Altonale GmbH (Hamburg, Germania), muzeul pentru copii Explora - Il Museo Dei Bambini (Roma, Italia), agenția de dezvoltare comunitară CESIE (Palermo, Italia) și instituția culturală organizatoare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” (Sibiu, România).

VOICES presupune

Pe de o parte, patru noi spectacole de teatru, de tip outdoor, create în Marea Britanie, Germania, Italia și România, care vor fi prezentate în fiecare dintre țările partenere. ArtReach a ales Parrabbola pentru realizarea primului spectacol, în Marea Britanie. Astfel, compania va crea spectacolul „Wheeze - The Wind of Change”, ce va fi prezentat vara viitoare, la Londra și Leicester.
Pe de altă parte, în cadrul proiectului se prezintă cinci parade artistice, create și susținute în Palermo, Hamburg, Londra și Leicester. În cadrul evenimentelor vor fi implicați sute de localnici, refugiați ajunși recent în locurile respective și persoane în căutare de azil, astfel încât un număr cât mai mare de oameni cât mai diferiți să se întâlnească. Tema paradelor programate în spații publice va fi „Welcome”, iar oamenii sunt incurajați să se alăture, accesul fiind gratuit.

VOICES va fi prezentat, din primăvara și până în toamna anului 2018, la Muzeul Explora din Roma. „VOICES este o dezvoltare a parteneriatului nostru european de success, explorând noi forme artistice de colaborare cu un puternic element de dezvoltare a audienței, incluzând și integrarea refugiaților și a celor în căutare de azil,” a declarat David Hill, Directorul ArtReach.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Regal la conferințele FITS:
Constantin Chiriac în dialog cu Silviu Purcărete

TNRS și FITS au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru 27 aprilie 2018, ora 18:00, la Librăria Habitus, dialogul se va desfășura sub..

citeste tot articolul

Conferință specială, patru reprezentații „Faust” și alte evenimente programate în mai

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru evenimentele programate în perioada 30 aprilie – 25 mai 2018. Vineri, 27 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, seria co..

citeste tot articolul

Modificări în programul lunii aprilie

Reprezentațiile spectacolelor „Hedda Gabler“ și „Platonov”, programate în 15 și 17 aprile, de la orele 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, au fost anulate ca urmare a îmbolnăvirii unui actor..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link