FOCUS
info

Diversitate europeană și libertate de expresie

15-Mar-2018

În anul 2018, Festivalul Internațional De Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca”, este partener într-un nou proiect european, Voices of Solidarity (VOICES), finanțat prin programul Europa Creativă.

Agenția britanică de dezvoltare ArtReach conduce acest parteneriat ambițios între organizații europene, pentru implementarea proiectului VOICES. Acesta este o nouă colaborare artistică ce explorează și celebrează valorile libertății și încearcă să audă vocile persoanelor și grupurilor mai puțin vizibile, ale refugiaților sau persoanelor în căutare de azil.

În parteneriat cu ArtReach se află în acest proiect și festivalul de artă stradală Altonale GmbH (Hamburg, Germania), muzeul pentru copii Explora - Il Museo Dei Bambini (Roma, Italia), agenția de dezvoltare comunitară CESIE (Palermo, Italia) și instituția culturală organizatoare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” (Sibiu, România).

VOICES presupune

Pe de o parte, patru noi spectacole de teatru, de tip outdoor, create în Marea Britanie, Germania, Italia și România, care vor fi prezentate în fiecare dintre țările partenere. ArtReach a ales Parrabbola pentru realizarea primului spectacol, în Marea Britanie. Astfel, compania va crea spectacolul „Wheeze - The Wind of Change”, ce va fi prezentat vara viitoare, la Londra și Leicester.
Pe de altă parte, în cadrul proiectului se prezintă cinci parade artistice, create și susținute în Palermo, Hamburg, Londra și Leicester. În cadrul evenimentelor vor fi implicați sute de localnici, refugiați ajunși recent în locurile respective și persoane în căutare de azil, astfel încât un număr cât mai mare de oameni cât mai diferiți să se întâlnească. Tema paradelor programate în spații publice va fi „Welcome”, iar oamenii sunt incurajați să se alăture, accesul fiind gratuit.

VOICES va fi prezentat, din primăvara și până în toamna anului 2018, la Muzeul Explora din Roma. „VOICES este o dezvoltare a parteneriatului nostru european de success, explorând noi forme artistice de colaborare cu un puternic element de dezvoltare a audienței, incluzând și integrarea refugiaților și a celor în căutare de azil,” a declarat David Hill, Directorul ArtReach.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Nimeni nu e al nimănui în vremea Crăciunului!

Actorul Florin Coșuleț și colegii din distribuția spectacolului „Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun” vor susține miercuri, 19 decembrie 2018, un recital de colinde dedicat oamenilor fără adăpost. Evenimentul, parte a campaniei „..

citeste tot articolul

Șapte zeci de ani de la nașterea actorului Virgil Flonda.
„Despre Virgil Flonda nu pot vorbi la trecut!”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursa de Spectacole, Departamentul de Artă Teatrală, Coregrafie și Management Cultural al ULBS aduc un omagiu marelui artist Virgil Flonda care astăzi a..

citeste tot articolul

Premiera „Urciorul sfărâmat” primită cu aplauze la scenă deschisă la Sibiu.
„Voi, ca români, aveți marea șansă de a trăi, în același timp, în trecut și în prezent. În Germania, acest lucru nu mai este posibil.”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a prezentat joi, 13 decembrie 2018, premiera spectacolului „Urciorul sfărâmat”, concept și scenariu Armin Petras, după Heinrich von Kleist, regia Dominic Friedel, coproducție a secție..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link