FOCUS
info

Din luna martie biletele pentru spectacolele TNRS se pot achiziționa de pe site-ul propriu

22-Feb-2018

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a biletelor pentru spectacolele programate în luna martie. Începând de astăzi, 22 februarie, biletele se pot achiziționa online, direct de pe site-ul www.tnrs.ro, la același preț cu biletele de la Agenția Teatrală.

„Începând cu luna martie, am considerat important ca Teatrul Național Radu Stanca să treacă la un alt sistem de vânzare a biletelor. Astfel, vom lucra cu platforma entertix.ro. Facem această schimbare pentru că dorim ca biletele să se achiziționeze direct de pe site-ul teatrului, astfel nu va mai fi nicio diferență de preț între biletul cumpărat de pe site și cel de la Agenția Teatrală. La prețul biletelor s-a aplicat o creștere unitară de 5 lei. Ținem să oferim această oportunitate spectatorilor noștri de pretutindeni, în așa fel încât să existe egalitate de șanse pentru aceștia”, a declarat Constantin Chiriac.

Luna debutează cu premiera Secției Germane a TNRS, „R.U.R (Rossum’s Universal Robots)”, de Karel Čapek, în regia lui Vlad Cristache. În proiect sunt implicați atât actori ai ambelor secții ale teatrului, cât și studenți ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„R.U.R. (Rossum’s Universal Robots) este un spectacol SF. E pentru prima dată în România când se întâmplă un spectacol science-fiction. Spectacolul este o compilație de clișee cinematografice sau din literatura SF, într-o poveste despre noi, cei de astăzi, care pe mine m-a impresionat. Oamenii construiesc mașinării, sunt obsedați de progres tehnologic, de toate formele de progres, mai puțin de cel spiritual. Avem o lume a viitorului pe care încercăm să o creăm folosindu-ne și de muzică. Spectacolul are ca soundtrack muzica electronică a trupei Kraftwerk, părinții muzicii electronice. Practic, facem un spectacol-concert, în care linia de demarcație între ceea ce înseamnă mașinărie și ceea ce înseamnă om este foarte fină. Roboții din spectacol au suflet, oamenii nu. Deși e cu roboți, spectacolul e despre oameni și despre societatea noastră, care a ajuns o epavă sufletească. În cadrul acestui spectacol-concert SF, ne punem întrebarea Ce înseamnă, de fapt, să fii om?”, a declarat Vlad Cristache în cadrul conferinței de presă organizată pentru această premieră.

Trupa austriacă Wiener Blond revine în România și vor concerta la Sibiu în 4 martie, de la ora 19:00, pe scena naționalului sibian. Duo-ul format din tinerii muzicieni Sebastian Radon și Verena Doublier a devenit cunoscut pe scena muzicală austriacă pentru combinația originală de beatbox, pop alternativ și cântec vienez, dar și pentru versurile pline de umor, care surprind, cu un fin simț al observației, viața cotidiană a vienezilor: de la o plimbare cu metroul, la tradiționalul spriț vienez sau la pasiunea pentru deserturile tipic austriece. Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac și Asociația România – Austria, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

În perioada 21-25 martie, TNRS și BRD - Groupe Société Générale prezintă Microstagiunea BRD Scena9, eveniment în cadrul căruia au fost programate unele dintre cele mai noi producții. Astfel, în 21 martie, de la ora 19:00, are loc spectacolul „De veghe la Taj Mahal”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, iar în 22 martie, de la ora 17:00, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte se joacă „Iubirea la oameni”, în regia lui Bogdan Sărătean, reprezentație inclusă în campania națională „Artiștii pentru Artiști”. Tot în 22 martie, de la ora 19:00, la TNRS, Secția Germană prezintă „Szenen Einer Ehe / Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Charles Muller. Ziua de 23 martie aduce alte două spectacole, de la ora 17:00, la CAVAS, „Emigranții”, în regia lui Dan Glasu și de la ora 19:00, la TNRS, „Omul cel bun din Sîciuan”, regia Anca Bradu. Sâmbătă, 24 martie, de la ora 19:00, la TNRS este prezentat spectacolul „10”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, realizat în cadrul proiectului european Be SpectACTive!, după textul scris de Csaba Székely special pentru această producție. Microstagiunea se încheie duminică, 25 martie, cu „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, de la ora 17:00, la studioul CAVAS și cu „Hedda Gabler”, în regia lui Botond Nagy, de la ora 19:00, la TNRS.

Finalul lunii aduce primele două reprezentații din acest an ale mult așteptatului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete. Acestea au loc în 30 și 31 martie, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură.
Printre evenimentele programate luna viitoare, se numără și: „Familii”, de Eugen Jebeleanu, „Îmi place cum miroși”, „Bărbate, treci la fapte!” și „Ein Bett voller Urzeln / D’ale Lolelor” , regia Șerban Puiu, „Reasons to be pretty”, regia Rafael Kohn, „Oidip”, regia Silviu Purcărete, „Nora” și „Balul”, regia Radu-Alexandru Nica, două reprezentații ale spectacolului „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Vorbiți tăcere?/Sprechen Sie Schweigen?”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, „Felii”, de Lia Bugnar, „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu sau „Orb de mină”, în regia lui Bogdan Sărătean. De asemenea, în luna martie sărbătorim 10 ani de la premiera spectacolului „Hamlet”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, prin programarea unei reprezentații în data de 16 martie, de la ora 19:00.

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face exclusiv pe baza unui bilet valid. Acesta se poate achiziționa, la același preț, de la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online, direct de pe www.tnrs.ro. La cumpărarea biletului de pe platforma www.entertix.ro , prețul variază în funcție de opțiunile cumpărătorului legate de tipărire și livrare.
În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.
  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Nimeni nu e al nimănui în vremea Crăciunului!

Actorul Florin Coșuleț și colegii din distribuția spectacolului „Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun” vor susține miercuri, 19 decembrie 2018, un recital de colinde dedicat oamenilor fără adăpost. Evenimentul, parte a campaniei „..

citeste tot articolul

Șapte zeci de ani de la nașterea actorului Virgil Flonda.
„Despre Virgil Flonda nu pot vorbi la trecut!”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursa de Spectacole, Departamentul de Artă Teatrală, Coregrafie și Management Cultural al ULBS aduc un omagiu marelui artist Virgil Flonda care astăzi a..

citeste tot articolul

Premiera „Urciorul sfărâmat” primită cu aplauze la scenă deschisă la Sibiu.
„Voi, ca români, aveți marea șansă de a trăi, în același timp, în trecut și în prezent. În Germania, acest lucru nu mai este posibil.”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a prezentat joi, 13 decembrie 2018, premiera spectacolului „Urciorul sfărâmat”, concept și scenariu Armin Petras, după Heinrich von Kleist, regia Dominic Friedel, coproducție a secție..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link