FOCUS
info

Despre seducție într-o repetiție cu public la Sibiu

17-Sep-2013

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu își deschide cortina în această săptămână pentru a prezenta spectacolul „Absolventul” în regim de repetiții cu public. Vizionările pentru cea mai nouă producție a regizorului Cristian Theodor Popescu sunt programate joi, 19 septembrie și vineri, 20 septembrie, de la orele 19:00.

Actorii Teatrului Național din Sibiu revin pe scenă într-o montare după unul dintre cele mai îndrăgite filme de la Hollywood. „Absolventul/ The Graduate” este o adaptare de Terry Johnson, bazat pe romanul lui Charles Webb şi scenariul de film al lui Calder Willingham şi Buck Henry, cu permisiunea StudioCanal. Filmul regizat de Mike Nichols, cu Dustin Hoffman în rolul principal, a fost premiat cu un Oscar, cinci premii BAFTA și cinci Globuri de Aur, iar mai apoi selectat în Registrul Național de Film al Statelor Unite ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric și estetic”.

Producția Teatrului Național din Sibiu urmărește povestea tânărului Benjamin Braddock și dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, indecis cu viitorul său, acesta se lasă sedus de o femeie mai în vârstă, ca în cele din urmă să se îndrăgostească de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri se transformă într-o probă emoționantă de maturitate și de regăsire a sinelui.

Accesul publicului la aceste repetiții în regim de spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală, din bvd. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

** 
ABSOLVENTUL
o adaptare de Terry Johnson, după un roman de Charles Webb, cuprinzând material din scenariul de film de Calder Willingham şi Buck Henry
REGIA: Cristian Theodor Popescu;
SCENOGRAFIA: Dragoş Buhagiar;
COREGRAFIA: Florin Fieroiu;
ILUSTRAŢIE MUZICALĂ: Marius Windt;
ASISTENT DECOR: Tiberius Trifan;
VIDEO: Costin Chesnoiu;
DISTRIBUȚIA: Mariana Mihu, Alexandru Malaicu, Cendana Trifan, Nicu Mihoc, Dan Glasu, Dana Taloş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Mihai Coman, Viorel Raţă, Emöke Boldizsár, Laura Ilea, Ioan Paraschiv, Rodica Mărgărit
durata aproximativă: 1h40min


  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu!

Le spunem la mulți ani astăzi actrițelor Dana Lăzărescu și Cristina Stoleriu. Pe Dana Lăzărescu o veți putea vedea în această toamnă în spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”, regia Radu Afrim (29 septembrie) iar pe Cristina S..

citeste tot articolul

La mulți ani, Johanna Adam!

Astăzi este ziua de naștere a actriței TNRS Johanna Adam, cunoscută publicului de pe scena Secției Germane a naționalului sibian. Johanna Adam născută la data de 31 iulie 1978, în Sibiu, după o licență în Actorie obținută în 200..

citeste tot articolul

La mulți ani, Rodica Mărgărit!

Astăzi este ziua de naștere a actriței Rodica Mărgărit, una dintre cele mai longevive prezențe ale scenei sibiene de teatru. Rodica Mărgărit a făcut parte din distribuția mai multor producții de referință ale naționalului sibian, precum Fedra (r..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link