FOCUS
info

Despre credință, viață și iubire, cu Constantin Chiriac, la Berlin

08-May-2017

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin a organizat, în colaborare cu Ambasada României la Berlin, două recitaluri susținute de actorul, managerul și omul de teatru Constantin Chiriac, în data de 7 mai.

„Metanie Ție, Părinte!”, a avut loc la Biserica Ortodoxă Română din Berlin. Recitalul are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, William Shakespeare și R. M. Rilke. Este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu Creatorul. În aceeași zi, la Schauspielschule Berlin, Constantin Chiriac a prezentat și „Domnule și frate Eminescu”, un recital construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, ce porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi mari clasici români. În cadrul FITS 2017, Constantin Chiriac va susține un recital extraordinar, „De-a viața”, un dialog cu destinul, pornind de la opera poetică a lui Marin Sorescu.

De asemenea, în cadrul deplasării la Berlin, directorul general al TNRS a vizitat și câteva spații pentru a identifica unul potrivit în vederea organizării unui turneu cu spectacolul „Faust”, în anul 2018.

În cadrul unei ceremonii oficiale, organizată la Ambasada României în Germania, în prezența E.S. Domnului Ambasador Emil Hurezeanu și a doamnei consul Judith Urban, i-a fost înmânată replica stelei de pe Aleea Celebrităților din Sibiu lui Thomas Ostermeier, stea decernată în cadrul FITS 2016.

În cadrul acestei deplasări, Constantin Chiriac a vizionat și două spectacole, „Professor Bernhardi” în regia lui Thomas Ostermeier, prezentat la Schaubühne și „Faust” în viziunea lui Robert Wilson, la Berliner Ensemble. Cel din urmă va fi prezent în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu cu spectacolul „Prelegere despre nimic” care se va juca în data de 9 iunie. Robert Wilson este unul dintre invitații de onoare ai acestei ediții, la finalul căreia va primi o stea pe Aleea Celebrităților, în semn de recunoaștere a contribuției extraordinare în domeniul teatrului.

***

„Mulțumesc românilor din Berlin care m-au primit cu atâta căldură și bucurie!” a declarat Constantin Chiriac în urma celor două recitaluri susținute recent la Berlin. Reacțiile au fost extraordinare și chiar și atăzi mai vin la Sibiu mesaje de apreciere. Unul dintre acestea, trimis recent de doamna Emilia Soanea: „Multumiri deosebite domnului Constantin Chiriac pentru seara de vis oferita romanilor din Berlin. Cu maestria talentului Dumneavoastra ne-ati adus in prezent una din cele mai frumoase perioade din literatura romineasca. Asteptam sa reveniti. Cu stima, Emilia Soanea.”

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Rămas bun, Stela Popescu!

După o carieră memorabilă în teatru, film și televiziune, actrița Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista a fost și va rămâne una dintre cele mai cunoscute și importante personalități culturale pe care România le-a avut..

citeste tot articolul

Conferință specială FITS
Cultura și armata - doi poli ai încrederii în dialog

Conferințele lunare FITS continuă în noiembrie cu un regal - cultura în dialog cu armata: „Liniștea și siguranța pentru a putea visa”, vineri, 24 noiembrie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, eveniment care îi aduce &..

citeste tot articolul

FITS este membru în Rețeaua europeană de management și politici culturale - ENCATC

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, prin intermediul Teatrului Național „Radu Stanca” este singura structură de artele spectacolului din România, acceptată ca membru asociat în rețeaua ENCATC, cea mai importantă re..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
IFA
link