FOCUS
info

Coregraful Gigi Căciuleanu deschide seria conferințelor speciale FITS și TNRS din 2019

18-Dec-2018

Vineri, 18 ianuarie 2019, de la ora 17:00, va avea loc la Librăria Habitus Sibiu, prima conferință specială FITS și TNRS din anul 2019, eveniment care îi va aduce într-un dialog inedit despre dans, teatru și poezie, pe Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS și pe cunoscutul dansator și coregraf român Gigi Căciuleanu. Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală ULBS, cu sprijinul Librăriei Habitus Sibiu. Intrarea la conferințele speciale este liberă, în limita locurilor disponibile.

Septembrie 2019 va aduce o nouă premieră marca Gigi Căciuleanu la Sibiu
Anul 2019 va aduce pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu o nouă producție de teatru-coregrafic realizată de renumitul coregraf Gigi Căciuleanu. Noul spectacol de teatru-coregrafic, pentru care Gigi Căciuleanu lucreză în prezent scenariul, va întoarce din nou reflectoarele asupra actorilor TNRS, care de această dată vor urca pe scena naționalului sibian în ipostaza de „dans-actori”. Gigi Căciuleanu nu este la prima colaborare cu TNRS. În anul 2013, a pus în scenă la Sibiu, în premieră națională, spectacolul „Mozart Steps”. „Mozart Steps” a fost prezentat în cadrul a numeroase turnee naționale: Festivalul Național de Teatru, București (2014), Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași (2014), Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad (2014), etc. Muzica noii producții TNRS va fi compusă de Vasile Șirli, iar premiera este programată în luna septembrie a anului 2019.

Gigi Căciuleanu este cunoscut pe întreg mapamondul pentru cariera sa de dansator și coregraf.
A dansat în compania Pinei Bausch și a Mayei Plisetskaya, a primit medalia Steaua României în rang de Cavaler, a fost decorat de statul francez cu gradul de Chevalier des Arts et Lettres, iar în 2012 a fost numit Profesor Honoris Causa al Universităţii de Artă din Târgu Mureş. Influenţa cea mai puternică, maestrul absolut, rămâne, însă, pentru el, propriul profesor, Miriam Răducanu, de la care a învățat să vadă și să gândească dansul. Cu un record de peste 300 de spectacole puse în scenă, Gigi Căciuleanu continuă să creeze şi să predea tehnica sa specifică. Sub formă de ateliere şi cursuri magistrale, ţinute în cadrul instituţiilor de prestigiu din întreaga lume, reuşeşte să transmită stilul său original de dans contemporan. Gigi Căciuleanu a fost trimis la dansuri încă de la 4 ani pentru că firea lui i-a făcut pe cei apropiați să-l considere un copil neastâmpărat care trebuie să își consume energia. De-a lungul carierei a ajuns să creeze spectacole pentru cei mai importanţi balerini la nivel mondial: Maya Plisetskaya, Pina Bausch, Svetlana Beriosova, Jean-Christophe Paré, Jean Guizerix sau Wilfride Piollet. A înfiinţat la Paris Compania Gigi Caciuleanu. Între 2001 şi 2013 este coregraf principal şi director artistic al Baletului Naţional Santiago de Chile. În 2007, sub egida Fundaţiei Art Production, la București trupa Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu care dansează până în ziua de azi, în ţară şi în Europa, vede luminile rampei. Dintre spectacolele sale amintim: Stimmung pe muzica Mariei Tănase, Mess around pe muzica lui Ray CharlesVerdi- Requiem, Actos de mor, Cartoons, Saxografia, Alter Mahler, D’ale noastre, Imagine all the people, Mozart steps, Un minut de dans sau Uf !!!.
Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS din anul 2019 sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Ce înseamnă succesul garantat?
Cătălin Ștefănescu este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna martie.

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 18:00, va avea loc la Librăria Habitus Sibiu prima conferință specială FITS și TNRS a primăverii. Constantin Chiriac îl va avea ca invitat în această lună pe jurnalistul Cătălin Ștefănescu, realizatorul e..

citeste tot articolul

Cele mai noi cinci producții TNRS prezentate la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD.
Critici de teatru importanți din România sunt invitați la eveniment.

„Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy și &bdquo..

citeste tot articolul

„Antisocial”, un spectacol despre criza sistemului educațional românesc, se joacă miercuri 6 martie, pentru prima dată în acest an.
Regizorul spectacolului - Bogdan Georgescu, premiat cu Ursul de argint la Berlin.

Prezentat în anul 2015, după ce a avut premiera la TNRS, în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, în 21 de orașe din România, și recent, la finalul anului 2018, la Théâtre de la Ville Par..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link