FOCUS
info

Astăzi este ziua de naștere a actorului Daniel Plier – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

26-Feb-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îl sărbătorește astăzi pe actorul de origine luxemburgheză Daniel Plier, cunoscut publicului din producțiile secției germane a naționalului sibian.

Daniel Plier poate fi văzut pe scena TNRS în acestă seară (26 februarie) în spectacolul „Operele lui William Shakespeare pe scurt”, spectacol pe care l-a regizat și în care joacă alături de Ali Deac și Valentin Spaeth. „Contra democrației”, regia Alexandru Dabija (7 martie), „Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Fridel (13 martie), comedia „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider (14 martie) sunt spectacolele în care îl puteți vedea pe Daniel Plier în următoarea perioadă, pe scena TNRS. Informații pe larg despre activitatea artistică a actorului Daniel Plier sunt publicate pe site-ul oficial al TNRS.

Daniel Plier (n. 1968) este unul dintre cei mai apreciați actori ai Secției Germane a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, absolvind Conservatorul din Luxembourg, după finalizarea studiilor de actorie de la Ecole Supérieure d’Art Dramatique-Académie Théâtrale Françoise Danell-Pierre Debauche. Deși a lucrat și cu regizori de film, obținând roluri în producțiile Universalove (r. Thomas Woschitz), Carré blanc (r. Jean-Baptiste Léonetti), Réfractaire (r. Nicolas Steil) și Senteurs (r. Laura Schroede), Daniel Plier s-a remarcat pe scena teatrului sibian, atât ca regizor (prin montarea spectacolelor Panik, Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt, Povara lui Ossi, Jurnalul unui nebun), cât și ca actor, făcând parte, în special, din distribuția celor mai importante spectacole în limba germană, precum Domnul Puntila și sluga sa Matti (regia: Anca Bradu), Contra democrației (regia: Alexandru Dabija), Amadeus (regia: Gavriil Pinte), Tatoo (regia: Radu Afrim), Martiri (regia: Radu Nica), Woyzeck (regia: Alexa Visarion), R.U.R. (regia: Vlad Cristache), Încoace și încolo (regia: Alexander Riemenschneider). Începând din anul 2017, la aniversarea a zece ani de când Sibiul și Marele Ducat de Luxemburg au fost împreună Capitale Europene ale Culturii, Daniel Plier este și Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

La mulți ani, Ciprian Scurtea!

Astăzi este ziua de naștere a actorului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Ciprian Scurtea. Ciprian Scurtea este cunoscut publicului din producțiile naționalului sibian „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, spectacol..

citeste tot articolul

TNRS prezent cu „Omul cel bun din Sîciuan” la Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
Constantin Chiriac a susținut două recitaluri de poezie și o conferință în cadrul evenimentului.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă în această seară, miercuri, 22 mai 2019, la Suceava, în cadrul evenimentului Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan..

citeste tot articolul

Universul „Yvonne” este creat de scenografa Andreea Săndulescu.
Andreea Săndulescu a colaborat cu teatre importante din România, dar și cu artiști cunoscuți ai scenei pop precum Inna, Delia și Deepcentral.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai 2019, la sala mare, de la ora 19:00, premiera spectacolului „Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndule..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link