FOCUS
info

Află cum se construiește un spectacol stradal

01-Nov-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu găzduiește, în cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities (PIC), atelierul „Characters in Street Performing”, care are în centrul atenției spectacolele stradale. Acesta va avea loc în perioada 4 - 8 noiembrie 2019, în sala Virgil Flonda, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și va fi susținut de Andreas Hartmann.

Pe parcursul celor cinci zile de atelier, organizatorii își propun să ajute participanții să înțeleagă care sunt nevoile în realizarea unui spectacol de stradă și cum se concepe acesta, cum se pot identifica și exploata diverse teme, un personaj sau chiar costumele. De asemenea, se vor aborda teme legate de modul în care lucrăm pe propriile idei de creație sau cum folosim spațiul și energia, prin intermediul unor activități individuale sau de grup. Participanții vor înțelege partea tehnică pentru crearea unui spectacol de stradă și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fi un actor în spectacol, din punct de vedere fizic. Workshopul pune accent pe tehnici de mișcare în spectacolele de stradă, tehnici de actorie și de dezvoltare individuală.
Andreas Hartmann lucrează din 1984 ca actor de spectacole stradale, colaborând de-a lungul timpului cu diferite companii și regizând, de asemenea, o serie de producții.
Evenimentul se desfășoară în limba engleză și se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 80 de ani. Acesta durează cinci zile și va avea un program zilnic de șase ore (10-13; 14:30-17:30). Participanții sunt încurajați să aducă cu ei, dacă au, costume interesante, obiecte care ar putea fi folosite într-un spectacol de stradă sau în improvizație, propuneri muzicale sau echipamente de jonglerie.
Cei interesați să ia parte la workshop se pot înscrie aici.
Mai multe informații despre proiectul PIC.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Constantin Chiriac, recital de poezie în SUA de Ziua Culturii Naționale

„Domnule și frate Eminescu”, la Vista Sky Lounge, în Long Island City Construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, recitalul „Domnule şi frate Eminescu“ susținut de actorul Constantin Chi..

citeste tot articolul

Cosmin Chivu montează la Sibiu „Camino Real”, de Tennessee Williams

Un spectacol despre libertatea de gândire și mobilitate a celor marginalizați Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă pe 19 ianuarie 2020 premiera celui mai nou spectacol din repertoriu și totodată prima mare producți..

citeste tot articolul

Mesajul domnului Constantin Chiriac, la trecerea în neființă a artistului Sergiu Cipariu

„Astăzi pleacă dintre noi unul dintre cei mai hăruiți artiști populari pe care i-a avut regiunea Sibiului de-a lungul timpului – Sergiu Cipariu, un om care a încântat cu taragotul, cu țambalul, cu toate instrumentele la care ș..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link