FOCUS
info

Află cum se construiește un spectacol stradal

01-Nov-2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu găzduiește, în cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities (PIC), atelierul „Characters in Street Performing”, care are în centrul atenției spectacolele stradale. Acesta va avea loc în perioada 4 - 8 noiembrie 2019, în sala Virgil Flonda, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și va fi susținut de Andreas Hartmann.

Pe parcursul celor cinci zile de atelier, organizatorii își propun să ajute participanții să înțeleagă care sunt nevoile în realizarea unui spectacol de stradă și cum se concepe acesta, cum se pot identifica și exploata diverse teme, un personaj sau chiar costumele. De asemenea, se vor aborda teme legate de modul în care lucrăm pe propriile idei de creație sau cum folosim spațiul și energia, prin intermediul unor activități individuale sau de grup. Participanții vor înțelege partea tehnică pentru crearea unui spectacol de stradă și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fi un actor în spectacol, din punct de vedere fizic. Workshopul pune accent pe tehnici de mișcare în spectacolele de stradă, tehnici de actorie și de dezvoltare individuală.
Andreas Hartmann lucrează din 1984 ca actor de spectacole stradale, colaborând de-a lungul timpului cu diferite companii și regizând, de asemenea, o serie de producții.
Evenimentul se desfășoară în limba engleză și se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 80 de ani. Acesta durează cinci zile și va avea un program zilnic de șase ore (10-13; 14:30-17:30). Participanții sunt încurajați să aducă cu ei, dacă au, costume interesante, obiecte care ar putea fi folosite într-un spectacol de stradă sau în improvizație, propuneri muzicale sau echipamente de jonglerie.
Cei interesați să ia parte la workshop se pot înscrie aici.
Mai multe informații despre proiectul PIC.

  
focus
info
programul de spectacole
agenda
turnee
agenda
focus tnrs
info

Ziua Spectatorului European 2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu organizează a cincea ediție a Zilei Europene a Spectatorului, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 19:00, acțiune realizată în cadrul proiectului european Be SpectACTive!. Evenimentul reprez..

citeste tot articolul

La mulți ani, Ioana Blaga Frunzescu!

Astăzi îi spunem la mulți ani actriței Ioana Blaga Frunzescu cunoscută publicului din spectacolele TNRS „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea&r..

citeste tot articolul

La mulți ani, Vlad Robaș!

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îi spune la mulți ani astăzi actorului Vlad Robaș, cunoscut publicului din Sibiu din spectacolele „Moroi” și „Platonov”, regizate de Alexandru Dabija, „D’ale c..

citeste tot articolul

sibfest.ro
link
sibiuartsmarket.ro
link
citiesonstage.eu
link
bespectactive.eu
link
power of diversity
link
ifa.de
link
PIC
link
VOICES
link